4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Luiza Muscalu (Mogoșești Siret) și Maria Tucan (Târgu-Frumos), laureatele unui festival de folclor din Vaslui – VIDEO

O adolescenta din Mogosesti Siret si o fetita din orasul Targu Frumos au reusit sa impresioneze juriul unui festival de folclor concurs national de muzica si dans popular ce a avut loc la Vaslui, in perioada 4-5 iunie.

Cele doua fete au luat premiul I, fiecare la sectiunea de varsta in care s-a incadrat, la festivalul “Cantec Drag din Plai Strabun”. Este vorba despre Maria Tucan, in varsta de 10 ani, din Targu Frumos, care a cucerit publicul si juratii cu melodia, “Eu is neam de moldoveanca”.

Cea mai buna din categoria de varsta 14-17 ani a fost Luiza Stefania Muscalu, din Mogosesti Siret. Ea a cantat cu patos doua melodii.

Povestea folclorului romanesc a fost spusa in cadrul concursului de soliștii vocali și instrumentiști, care au interpretat muzică populară românească, reprezentativă pentru zona folclorică din care au venit.

Organizatorii au fost Casă de Cultură a Sindicatelor Constantin Tănase Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea, Culturii Tradiționale Vaslui.

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow