21.3 C
Paşcani
joi, iunie 20, 2024

Locuitorii de pe trei străzi de pământ din Blăgești puși în așteptare încă un an. Asfaltarea ar putea începe din 2022

Localnicii de pe strazile Oituz, Mărășești si Râpă Galbena din suburbia Blagesti a municipiului Pașcani vor mai avea de asteptat pana cand vor vedea asfalt prin fata caselor. Cele trei strazi fac parte din drumul judetean 208I, iar reprezentantii Consiliului Judetean Iasi au precizat ca din 2022 ar putea incepe reabilitarea acestui drum. Pana atunci, se incearca obtinerea avizelor si a documentatiei necesare.


Drumul județean 208I Pașcani – Crivești, varianta de deplasare prin Blăgești, este un segment rutier care necesită avize tehnice suplimentare pentru procesul de modernizare, întrucât este situat lângă albia majoră a râului Siret.  Am început deja discuțiile ca această arteră rutieră să obțină documentația tehnică necesară, iar în anul 2022 să putem începe reabilitarea acestui drum, care a fost lăsat în paragină de mulți ani”, a precizat vicepresedinte CJ Iasi, Sorin Afloarei.

Si in conferinta de presa de la Primarie s-a discutat despre aceasta investitie. Acelasi lucru. Pana anul viitor, slabe sanse ca locuitorii din zona sa aiba conditii mai bune pe drumurile respective.  Edilul, Marius Pintilie, spune ca investitia s-a ridica la circa 5-6 milioane de lei.

De precizat este faptul ca de-a lungul timpului, oamenii din zona au batut de multe ori calea spre Primarie in speranta ca vor gasi o solutie pentru drumurile de pamant din fata gospodariilor. In sezonul cald, in urma traficului intens, oamenii sunt sufocati de praf, iar din cauza masinilor de tonaj sunt trepidatii si apar fisuri in peretii caselor. Singurele masuri luate de autoritati au fost doar pietruirea tronsoanelor si stropirea cu apa pe timpul verii.

 

 

Alte articole

O noua acțiune de dezinsecție la Pascani

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. PASCANI, cu sediul in Municipiul...

Dotări noi pentru sala de sport de la „Colegiul Sadoveanu”

Sala de sport data in folosință Colegiului Mihail Sadoveanu...

Primăria Pașcani a dat in judecata Orange

Administratia locală din Pașcani a dat in judecată operatorul...

Femeie din Pascani disparuta de la domiciliu, cautată de Poliție

La data de 18 iunie 2024, Poliția Municipiului Pașcani...
Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70