More

  Locomotiva cu abur va fluiera de trei ori pe zi, pentru pascaneni

  Va mai aduceti aminte de sirena fostelor ateliere CFR care suna dimineta, la pranz si seara, atunci cand muncitorii intrau, luau pauza si ieseau de la lucru? In locul ei se va auzi fluierul unei locomotive cu abur, in Gara Pascani. De luni pana vineri, de trei ori pe zi, dimineata la ora 07.00, la amiaza la ora 12.00 si dupa amiaza la ora 15.00. Locomotiva reconditionata si amplasata in fata fostei revizii CFR a fost dotata si cu o instalatie de abur care va funtiona la aceleasi ore.

  Pregatirile au fost facute de Asociatia Clubul Feroviar Pascani la 150 de ani de la înființarea Complexului CFR Pașcani.

  „150 de ani de la înființarea Complexului CFR Pașcani
  Data de 15 decembrie are o puternică semnificație istorică, atât pentru Complexul Căilor Ferate, cât și pentru municipiul Pașcani. În urmă cu fix 150 de ani, în anul 1869, „Urbea de pe Siret”, așa cum era denumit orașul Pașcani, se transforma în principal nod de cale ferată. Anul 1869 a fost marcat de construirea Atelierelor CFR , Depoul de locomotive și a Gării Feroviare Pașcani, evenimente care au plasat orașul nostru pe poziția celui mai mare centru feroviar din România.
  Pentru a celebra evenimentele de acum un secol și jumătate, membrii CF vor amplasa în imediata apropiere a locomotivei cu abur o placă de marmură și, de asemenea, vor distribui cu titlu gratuit un calendar pentru anul 2020, în interiorul căruia se regăsesc ilustrații ce înfățișează perioada de debut a Gării Feroviare Pașcani.
  Amintim că în luna octombrie, în stația CF Pașcani, a fost amplasată locomotiva cu abur 50576, fabricată în anul 1931 la „Atelierele Malaxa” și recondiționată de Electroputere VFU Pașcani. Aceasta a reprezentat o primă etapă a manifestărilor dedicate celebrării celor 150 de ani de la înființarea Căii Ferate Ițcani/Suceava– Roman. Ca simbol al Municipiului Pașcani, începând de astăzi, 10 decembrie 2019, fluierul locomotivei va suna în mod regulat, de luni până vineri, la orele 07. 00, 12. 00 și 15. 00 iar, în tandem cu sunetul, va ieși abur din partea superioară a acesteia.” se arata pe pagina de socializare a Asociatiei Clubul Feroviar Pascani.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Spitalul CF Paşcani, pregătiri pentru a primi bolnavi COVID

  Spitalul CF din Paşcani ar urma să devină suport COVID pentru primirea şi îngrijirea pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu noul coronavirus. În cursul...

  Fară apă pe timpul nopții în Pașcani și suburbii

  Din cauza debitului insuficient de apă înregistrat la frontul de captare Moțca și în vederea refacerii rezervelor de apă potabilă în rezervoarele din municipiul...

  Protest la Pașcani pentru majorarea pensiilor

  Un grup de pensionari vor să organizeze un protest pasnic pentru a atrage atenția asupra nemulțumirilor legate de pensii. Pascanenii sunt nemulţumiti de faptul...

  Opinii