20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Lipsa unui medic de familie, readusă în discuție la Heleșteni

Locuitorii din Helesteni nu au nici acum un medic de familie in comuna. A trecut mai bine de un an de cand cetatenii sunt privati de acest serviciu, iar problema a fost readusa in atentia publica in urma raportului de activitate al primarului, Constantin Hira, prezentat in cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local, din luna martie.

Edilul a spus ca s-au facut numeroase adrese catre autoritatile competente pentru rezolvarea problemei, dar fara sorti de izbanda.

Potrivit celor spuse de alesul local, in comuna ar fi circa 2.700 de locuitori. Printre ei se afla batrani care au nevoie periodic de asistenta medicala, dar si copii. Oamenii au fost nevoiti sa se inscrie la medici de familie din Ruginoasa sau Pascani. Aceasta problema a cetatenilor din comuna Helesteni a mai fost prezentata in presa si in anii trecuti, in urma unui scandal cu o taxa pentru activarea cardului de sanatate.

Medicii de familie care doresc sa profeseze in comuna Helesteni sunt asteptati cu mare interes de cetateni, dar si de administratia locala.  Ei isi pot amenaja cabinetul in cadrul Centrului de zi din Harmaneasa. Asta deoarece, dispensarul este prins intr-un proiect de reabilitare cu fonduri guvernamentale in valoare de circa 500.000 lei, aflat in faza de licitatie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow