-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială în România

Limbajul semnelor ar putea deveni limbă oficială în România. În acest caz, fiecare instituţie publică va fi obligată să angajeze un interpret autorizat care să le ofere asistenţă persoanelor cu deficienţe de auz. Proiectul de lege care prevede acest lucru este iniţiat de un deputat PNL.

În absenţa unui ajutor, astfel de persoane ajung să renunţe la rezolvarea problemelor. Iniţiatorul proiectului de lege spune că introducerea unei secţii de limbaj al semnelor la Facultatea de Litere ar putea fi o soluţie pentru ca tot mai multă lume să se specializeze în limbajul mimico-gestual.

În momentul în care noi, ca stat, vom recunoaşte limbajul mimico-gestual ca limba oficială, în acel moment instituţiile statului vor trebui să-i ajute pe aceşti oameni punându-le la dispoziţie interpreţi”, afirmă Adriana Săftoiu, deputat PNL.

În România, peste 24.700 de persoane sunt încadrate în grad accentuat de handicap şi folosesc limbajul mimico-gestual. Dintre acestea, 21.100 sunt adulţi, iar peste 1.600 sunt copii”, relatează Ana-Maria Tuică, jurnalistă Digi24.

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow