More

  LEONARD GAVRILIU, PREMIU DE EXCELENȚĂ

  LEONARD GAVRILIU, PREMIU DE EXCELENȚĂ

  Leonard Gavriliu va primi premiul de execelență pentru întreaga activitate din partea Uniunii Scriitorilor Iași ce este a doua ca număr de membrii din România. Evenimentul de marcă va avea loc vineri după amiază, la Iași. Printre premianți sunt mai mulți scriitori de poezie, proză, teatru, critică. De asemenea și Ana Blandiana va primi premiu pentru Opera omnia.

  Cunoscutul scriitor Leonard Gavriliu născut la Pașcani este printre premianții Uniunii Scriitorilor din România. Pășcăneanul ajuns la 90 de ani va primi premiul de excelență în cadrul galei programate pentru vineri după amiază, 10 noiembrie, la sediul USR Iași.

  “Tot premiul de excelență va primi și Aurel Ștefanachi. De asemenea se va acorda și premiul Opera omnia scriitoarei Ana Blandiana” a precizat Cassian Maria Spiridon, președintele USR Iași.

  În cadrul acestei gale se vor acorda mai multe premii. În fiecare an, se premiază cele mai bune lucrări din anul anterior ale membrilor Uniunii.  Nominalizările făcute cuprind următoarele categorii Proză; Poezie; Debut; Traducere, teatru și literatură pentru copii; Critică, istorie literară, ediții. Juriul pentru acordarea Premiilor USR – Filiala Iaşi pentru cărțile apărute în anul 2016, este format din Elvira Sorohan, președinte, Marius Chelaru, Antonio Patraș.

  Menționăm că Leonard Gavriliu a împlinit în acest an 90 ani, fiind născut pe 1 aprilie 1927 la Pașcani. Leonard Gavriliu este psiholog, scriitor, publicist și traducător român. A publicat poezie, proză, critică literară, eseuri dar și studii științifice.

  Leonard Gavriliu a făcut studiile elementare și gimnaziale în Pașcani, iar liceale la Cernăuți, Pitești, Iași și Timișoara. A fost student medicinist în anii 1952-1955, la Iași și Timișoara, iar în 1955-1956 student la Facultatea de Filologie a Universității din București, de unde se retrage ca să se încadreze în redacția revistei Scrisul bănățean, la Timișoara.

  În anul 1966 a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Filosofie a Universității din București. În 1974 a obținut titlul de doctor în Psihologie la Universitatea A.I.Cuza din Iași, cu teza – Structură și determinism în psihologia abisală. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1956. Este primul traducător în limba română al operelor lui Sigmund Freud (1980) și Alfred Adler (1991).

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. Primele 15 ordine executive semnate de noul președinte american

  Noua administraţie se bucură de acum de drepturi depline - cu Joe Biden proaspăt instalat în fotoliul de la Casa Albă şi Kamala Harris...

  Viermele de făină, bun de consum în UE. Mihaela Bilic: De ce să mănânci insecte, dacă ai friptură?

  Viermele de făină, care tocmai a fost declarat bun de consum în Uniunea Europeană, nu conține nimic special, ci este doar o sursă viabilă...

  Cercetătorii au descoperit „veriga lipsă” care poate explica erele glaciare de pe Pământ. Paradoxal, e legată de topirea ghețarilor

  Mecanismele precise care au dus la apariția epocilor glaciare nu sunt pe deplin înțelese, dar oamenii de știință spun că au găsit acum o...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI