More

  LEONARD GAVRILIU, PREMIU DE EXCELENȚĂ

  LEONARD GAVRILIU, PREMIU DE EXCELENȚĂ

  Leonard Gavriliu va primi premiul de execelență pentru întreaga activitate din partea Uniunii Scriitorilor Iași ce este a doua ca număr de membrii din România. Evenimentul de marcă va avea loc vineri după amiază, la Iași. Printre premianți sunt mai mulți scriitori de poezie, proză, teatru, critică. De asemenea și Ana Blandiana va primi premiu pentru Opera omnia.

  Cunoscutul scriitor Leonard Gavriliu născut la Pașcani este printre premianții Uniunii Scriitorilor din România. Pășcăneanul ajuns la 90 de ani va primi premiul de excelență în cadrul galei programate pentru vineri după amiază, 10 noiembrie, la sediul USR Iași.

  “Tot premiul de excelență va primi și Aurel Ștefanachi. De asemenea se va acorda și premiul Opera omnia scriitoarei Ana Blandiana” a precizat Cassian Maria Spiridon, președintele USR Iași.

  În cadrul acestei gale se vor acorda mai multe premii. În fiecare an, se premiază cele mai bune lucrări din anul anterior ale membrilor Uniunii.  Nominalizările făcute cuprind următoarele categorii Proză; Poezie; Debut; Traducere, teatru și literatură pentru copii; Critică, istorie literară, ediții. Juriul pentru acordarea Premiilor USR – Filiala Iaşi pentru cărțile apărute în anul 2016, este format din Elvira Sorohan, președinte, Marius Chelaru, Antonio Patraș.

  Menționăm că Leonard Gavriliu a împlinit în acest an 90 ani, fiind născut pe 1 aprilie 1927 la Pașcani. Leonard Gavriliu este psiholog, scriitor, publicist și traducător român. A publicat poezie, proză, critică literară, eseuri dar și studii științifice.

  Leonard Gavriliu a făcut studiile elementare și gimnaziale în Pașcani, iar liceale la Cernăuți, Pitești, Iași și Timișoara. A fost student medicinist în anii 1952-1955, la Iași și Timișoara, iar în 1955-1956 student la Facultatea de Filologie a Universității din București, de unde se retrage ca să se încadreze în redacția revistei Scrisul bănățean, la Timișoara.

  În anul 1966 a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Filosofie a Universității din București. În 1974 a obținut titlul de doctor în Psihologie la Universitatea A.I.Cuza din Iași, cu teza – Structură și determinism în psihologia abisală. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1956. Este primul traducător în limba română al operelor lui Sigmund Freud (1980) și Alfred Adler (1991).

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scrisoare deschisă către liderii lumii: „Oamenii nu se înfometează, sunt lăsați să moară de foame”

  Sute de organizații umanitare din întreaga lume au semnat o scrisoare deschisă în care susțin un apel ONU la acțiune, spunând că pandemia de coronavirus a exacerbat conflictele, criza climatică și inegalitățile la nivel mondial. Liderii politici sunt chemați să ia măsuri pentru a pune capăt foametei care izbucnește în mai multe părți ale lumii, ca urmare a multiplelor crize declanșate de pandemie. //

  Vremea 21 aprilie. Se încălzeşte uşor, dar nu scăpăm total de ploi

  Vremea 21 aprilie. Se încălzeşte uşor, dar nu scăpăm total de ploi. //

  De Paşte, toate drumurile duc la mare: CFR Călători a anunţat că va introduce legături cu trenuri directe din țară spre litoral

  În minivacanţa de Paşte toate drumurile duc la mare! CFR Călători a anunţat ieri că românii din toate colţurile ţării vor avea legături directe spre litoral, începând cu 30 aprilie. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet