24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat- Scrisoare deschisă către președintele Iohannis

Comunicat: Vă informăm că astăzi, 18.01.2021, deputatul PSD de Iași, domnul Vasile Toma, a adresat Președintelui Klaus Iohannis Scrisoarea deschisă cu tema: Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat.
Mai jos, vă redăm textul integral al Scrisorii deschise:
“Stimate domnule Președinte Klaus Iohannis,
Una dintre cele mai mari datorii ale oricăror popor și țară este aceea de a respecta, valoriza și urmări satisfacerea nevoilor vârstnicilor. Personal, cred că acest lucru nu mai trebuie să aibă nevoie de nicio argumentare și nici să fie considerat un merit special. Vorbim aici de o datorie morală, etică și legală care excede orice posibilitate de dezbatere.
Vârstnicii români au nevoie mai mult ca oricând ca interesele și nevoile lor să fie apreciate la adevărata importanță și, mai mult de atât, să fie efectuate fără nicio abatere, în mod susținut, responsabil și echitabil toate măsurile în acest sens.
Domnule Președinte,
Nu sunteți deloc străin de subiectul majorării cu 40% a pensiilor. O temă de interes național și realmente un obiectiv strategic pe care orice țară democratică și orice stat de drept o tratează ca atare.
Așa cum știți, legea pentru majorarea cu 40% a pensiilor a fost adoptată în Parlamentul român. Instituția cheie care reprezintă vocea și reflecția democratică a voinței tuturor românilor. Mai mult de atât, pe data de 13 ianuarie a.c., Curtea Constituțională a României, garantul respectării Legii Fundamentale a României și a întregii legislații române, a declarat această lege ca fiind constituțională.
În acest moment, sunteți, domnule Președinte, singurul care are marea datorie și responsabilitate de a pune capăt politizării acestui subiect și de a susține pensionarii români făcând ceea ce este necesar. Și anume, să promulgați cu titlu imediat legea prin care pensionarii români să beneficieze pe deplin de drepturile lor. Drepturi care, încă o dată, nu consider că mai au nevoie de a fi expuse și motivate. Drepturi pe care orice persoană de bună credință nu doar că le înțelege, ci le și respectă și se asigură de respectarea și garantarea lor continuă.
Domnule Președinte,
Majorarea pensiilor nu trebuie să devină niciodată subiect de dezbatere politică!
Cu atât mai mult, subiect de politizare și de jocuri de putere și de culise, care nu au, după cum se vede, decât un singur rezultat. Iar acesta este unul care se repercutează direct și cu efecte extrem de grave, de incorecte și de crude asupra pensionarilor noștri.
Din acest motiv, consider că trebuie să vă respectați rolul în statul român și Constituția României, apreciind nu doar să nu vă implicați în politizarea majorării pensiilor pe care actuala guvernare a adus-o la cote inimaginabile, ci și să îi puneți capăt. Pentru aceasta, atât timp cât Constituția României și pensionarii români contează cu adevărat pentru dumneavoastră, EXISTĂ O SINGURĂ CALE: promulgarea imediată a legii de majorare cu 40% a pensiilor!
În speranța că veți proceda în limitele Constituției, a caracterului apolitic pe care îl aveți, a spiritului național și respectului față de nevoile și interesele tuturor românilor, indiferent de vârsta, condiția și statutul lor, vă mulțumesc.”

Serviciul Comunicare- Cabinet Parlamentar
Deputat PSD de Iași, Vasile Toma

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow