-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

La Iaşi, gripa sezonieră ucide mai ceva decât noul coronavirus

Sunt 9 decese cauzate de gripa A1H1N1, faţă de 5 câte au fost anul trecut. “Mai grav este faptul că în trei cazuri a fost vorba despre persoane tinere, care nu aveau boli asociate. Este o tulpină mai agresivă faţă de cea de anul trecut”, ne-a declarat directorul Spitalului de Infecţioase.

Bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat cu infecţie cu coronavirus, transferat ieri la Spitalul de Boli Infectioase din Iaşi, are o stare de sănătate bună, medicii subliniind că nu se află în pericol. Amintim că acesta a venit din zona Lombardia, mai exact Brescia, cu autocarul pe 28 februarie, iar pe 2 martie s-a prezentat la Spitalul “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava cu febră şi frisoane. Acesta este cel de-al şaselea caz confirmat de Centrul Naţional de Combatere a Bolilor Transmisibile. Trei dintre aceste cazuri sunt considerate vindecate, după ce testele au devenit negative.

“Nu este cu o stare generală care să ne pună probleme în momentul de faţă. Primeşte tratament specific şi de suport, şi bineînţeles că este supravegheat de către cadrele medicale”, a precizat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”.

Ajutor de la minister pentru laboratorul de teste

De asemenea, ieri, tot la Spitalul de Boli Infecţioase au fost lucrate în laborator 13 probe de la suspecţi de infecţie cu coronavirus din mai multe judeţe ale Moldovei, dintre care 5 probe de la contacţii pacientului din Suceava. Mai exact, de la persoanele care au călătorit cu el. Toate testele au ieşit negative, la fel şi la bărbatul de 73 de ani de la Paşcani suspect de infecţie cu COVID 19.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...