27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

La 42 de ani, un ieșean a pierdut lupta cu virusul. Caz ciudat, greu explicat de medici

- Advertisement -

Era de la Paşcani şi era internat la Infecţioase împreună cu mai mulţi membri din familie. Avea două boli asociate, dar pe care le au mulţi oameni.

Iaşul a ajuns ieri la 35 de decese provocate de virusul SARS Cov2. Dintre pacienţii care şi-au pierdut viaţa în lupta cu boala, sunt cazuri care ridică un semn de întrebare şi pentru specialişti. E vorba de cei fără comorbidităţi sau care aveau boli asociate, dar care nu erau într-un stadiu extrem de avansat, care să-i fi pus în pericol viaţa. Aşa este şi ultimul deces înregistrat ieri.

Toată familia lui este confirmată cu COVID

Un astfel de caz este al unui bărbat de 42 de ani din Paşcani. Pe lista lungă a Grupului de Comunicare Strategică sau cea a Institutului Naţional de Sănătate Publică, este doar un număr. Decesul 1.293. Acesta a fost confirmat cu infecţia cu noul coronavirus pe 22 mai, după ce a fost internat pentru simptomatologie specifică, adică probleme respiratorii tipice COVID 19, la Spitalul Muncipal Paşcani. Surse medicale au declarat că, la internare, bărbatul se afla deja în stare de sănătate medie spre gravă. O zi mai târziu, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva.

„Pacientul a venit în stare gravă la noi şi a intrat la Terapie Intensivă direct“, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

De altfel, întreaga familie se află internată la Iaşi, fiind vorba despre mama sa şi alţi doi verişori, care nu au o formă gravă a bolii, şi tatăl său, în vârstă de peste 70 de ani, acesta din urmă aflându-se la Terapie Intensivă.

„Toată familia a primit acest diagnostic. Tatăl său a fost coleg de pat cu pacientul, dar, chiar dacă avea o vârstă înaintată şi poate boli asociate mult mai grave, este în viaţă. Din păcate, fiul său mult mai tânăr a murit“, a adăugat Carmen Dorobăţ.

citeste continuarea pe ziaruldeiasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow