21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Kosarom si Te-Rox Prod din Pascani, in topul firmelor din judet

Primele zece firme au avut o cifră de afaceri cumulată în 2017 de 3,94 miliarde de lei. De remarcat că prima companie din clasament a înregistrat o cifră de afaceri de aproape jumătate de miliard de dolari.

O parte din liderii de pe piaţa de business din judeţul Iaşi au înregistrat anul trecut schimbări atât la numărul de angajaţi, cât şi la profitul net sau cifra de afaceri. Dacă unele dintre firme au înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri dar creşteri semnificative ale profitului net, altele au scăzut la ambele categorii . Topul realizat pe anul acesta de Ziarul de Iaşi se bazează pe cifrele de afaceri ale ultimelor bilanţuri fiscale declarate la ANAF de către firme, mai exact pe anul 2017.

Surprizele apar încă din capul cla­samentului, unde firma situată pe locul doi anul trecut a căzut pe locul trei. Există o firmă care a căzut şi opt locuri în clasament. Anul acesta am luat în calcul 15 firme, cele mai mari şi cunoscute din Iaşi. Pe primul loc se menţine Delphi Diesel, fabrica americană de pompe şi injectoare pentru motoare diesel din Miroslava, care a avut o cifră de afaceri pe 2017 de 2 miliarde de lei (aproape jumătate de miliard de dolari), cam cât a fost şi în 2016, dar un profit net de 195,4 milioane de lei, mai mare comparativ cu acum doi ani cât a fost 178,7 milioane de lei. A crescut şi numărul de anagajaţi, de la 1.719 la 2.011. Delphi se întinde pe 16 hectare, investiţia iniţială pentru construcţia de acum 10 ani fiind de 155 mi­lioane de euro. Compania s-a clasat anul trecut pe locul 60 în topul pe ţară.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI