12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Iubitor de animale amendat. Avea 20 de caini

- Advertisement -

Un pascanean in varsta de 34 de ani a fost amendat de politistii locali, in urma unei reclamatii facute de vecinii deranjati de faptul ca barbatul creste in gospodaria sa, de pe strada Aurora 2, circa 20 de caini.

Locuitorii au anuntat autoritatile, pe motiv ca animalele fac o galagie infernala, mirosul este insuportabil si proprietarul i-ar fi lasat chiar si liberi pe strada, fiind un pericol pentru trecatori.

In urma vizitei oamenilor legii, barbatul a primit o amenda de 500 de lei, potrivit HCL 30/2002 privind mentinerea curateniei si a fost somat ca in termen de 20 de zile sa elibereze adapostul provizoriu si totodata, sa nu elibereze cainii pe strazile municipiului.

Mentionam ca in România, nu există o lege care să limiteze deţinerea unui anumit număr de câini şi pisici în curte şi singura regulă care funcţionează este cea a bunului simţ. Legislaţia în vigoare le-a dat posibilitatea multor iubitori de animale să-şi transforme gospodăriile în adăposturi pentru animale abandonate.

Insa, trebuie respectate anumite reguli precum, asigurarea condiţiilor de igienă, identificare, vaccinare si deparazitare. De asemenea, daca aveti spaţiu suficient, puteţi deţine caţi câini doriţi, atâta timp cât nu tulburaţi liniştea vecinilor, spun autoritatile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow