23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Inundatii in urma precipitatiilor: Ploile torenţiale de la sfârşitul săptămânii trecute au lăsat urme în zona Paşcani (VIDEO)

Ploile torenţiale de la sfârşitul săptămânii trecute au lăsat urme în zona Paşcani. În cursul zilei de sâmbătă mai multe gospodarii din suburbia Blăgeşti au fost inundate din cauza cantităţilor mari de apă. O gârlă din apropiere blocată cu gunoaie şi aluviuni s-a revărsat pe în curţile şi pe terenurile agricole ale gospodarilor. La faţa locului au intervenit muncitorii Primăriei cu un utilaj pentru decolmatarea cursului de apă.

Probleme au fost şi cu câteva drumuri neasfaltate. Ele au fost inundate de şuvoaiele de apa scurse de pe versanţii din apropiere.

Şi în suburbia Bosteni ploile torenţiale au făcut ravagii. Pe stradaToamnei şuvoaiele au curs zeci de minute ca un rău.

Reprezentanţii Primăriei spun că vor solicita despăgubiri guvernamentale pentru cei în cauză şi pentru refacerea drumurilor. Pagubele din urma inundaţiilor vor fi cuprinse într-un proces verbal de constatare. Anul trecut au fost primiţi peste 100 000 lei pentru consolidarea unor străzi de la Sodomeni şi Bosteni.

Ploile torenţiale au produs pagube şi în comuna Vânători. Două drumuri recent pietruite au fost distruse. Apele revărsate de pe versanti au adus aluviunile şi prundişul de pe strazi în curţile unor gospodari.

Edilul comunei, Costel Lupu spune că imediat după încetarea ploilor, Primăria va interveni pentru curăţarea curţilor şi refacerea drumurilor.

Menţionăm că meteorologii au emis un nou cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină pentru anumite zone din România, printre care şi judeţul Iaşi până pe 4 iunie, ora 06. În Moldova,  va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alte articole