26 C
Paşcani
luni, mai 6, 2024

Întâlnirea anuală a directorilor de şcoli: s-a vorbit despre desfiinţarea Inspectoratului Şcolar. Primele măsuri, de la 1 noiembrie

Consfătuirea anuală a directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din judeţul Iaşi a avut loc ieri, de la ora 10, în Sala Unirii a Ateneului Naţional, de la fostul cinema Victoria.

Au fost prezentate rezultatele învăţământului reuniversitar ieşean din anul şcolar 2022-2023 şi perspectivele pentru anul şcolar în curs.

Datele expuse

În deschiderea evenimentului, Inspectorul Şcolar General al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Luciana Antoci, a prezentat un bilanţ pentru anul şcolar 2022-2023, din perspectiva prezentării stării învăţământului, şi a configurat câteva proiecţii pentru noul an şcolar, marcat de aplicarea noului pachet legislativ şi a prevederilor care rezultă din legea cadru.

„Este un eveniment tradiţional în care ne întâlnim pentru a discuta despre o radiografie a anului şcolar trecut, pe starea învăţământului şi pentru a trasa câteva proiecţii de sinteză pentru anul şcolar în curs. Pentru anul trecut avem date care atestă că e de departe atipic, în primul rând, pentru că este primul an pe care l-am petrecut după pandemie integral în şcoală, fără întreruperea cursurilor, anul în care s-au reluat parteneriatele educaţionale, proiectele cu finanţare europeană, mobilităţile. Este anul în care am revenit la agenda competiţională de olimpiade şi concursuri, în care am preluat şi creşele în sistemul de educaţie preuniversitar, în care s-au deschis toate liniile de finanţare prin PNRR şi, fireşte, anul pe care l-am încheiat cu o grevă generală, cel mai amplu conflict de muncă din ultimii 20 de ani”, a spus Şefa ISJ Iaşi, Luciana Antoci.

Două noi licee în Iaşi

În ceea ce priveşte infrastructura, aceasta a precizat că s-a găsit o soluţie pentru reabilitarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, fiind alocate 25 milioane de euro. În plus, în această toamnă, a fost deschisă Grădiniţa Sfântul Stelian din Dacia, cu 14 spaţii pentru grupele de preşcolari şi antepreşcolari. A fost extinsă oferta educaţională liceală pentru zona metropolitană, înfiinţându-se două licee, Liceul „Profesor Mihai Dumitriu” în Valea Lupului şi Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” în Lunca Cetăţuii, dar şi în municipiul Iaşi, prin înfiinţarea Liceului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70