2.1 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Începe procesul profesorului acuzat de hărţuirea sexuala a unei eleve

Profesorul de sport acuzat de hartuirea sexuală a unei eleve din Republica Moldova a fost trimis în judecată de procurori. Procesul va avea loc la Judecătoria Paşcani, primul termen fiind programat în Camera Preliminară. Chiar dacă acuzaţiile şi probele din dosar sunt grave cadrul didactic va rămâne la catedra în timpul derulării procesului, până când instanţă vă hotăra dacă este sau nu vinovat.
După câtăva luni de zile de cercetări procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani a dispus trimiterea în judecată a profesorului de sport Petrică Anghelus de la Colegiul Minail Sadoveanu, El va fi judecat în stare de libertate pentru infracţiunea de hărţuire şi riscă o pedeapsă de până la trei luni de închisoare.
Conform actului de sesizare acuzatul a avut mai multe convorbiri telefonice cu o elevă căreia i-a propus să întreţină relaţii sexuale în schimbul unor cadouri.

“Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului: A.P.- în vârstă de 60 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de, hărțuire, prev. de art. 208 alin.2 Cod Penal.
În actul de sesizare s-a reținut că în zilele de 9.03.2017, ora 20,01, 14.03.2017, ora 18,26 și 19.03.2017, ora 17,43, inculpatul, profesor în cadrul unei unități școlare din mun. Pașcani a efectuat trei apeluri telefonice de pe terminalul său mobil pe terminalul mobil aparținând persoanei vătămate O. A. în vârstă de 18 ani, elevă la o unitate școlară din mun. Pașcani, căreia i-a propus să se întâlnească și să-i ofere diferite bunuri pentru a întreține cu aceasta relații sexuale.
Precizăm că sesizarea instanței de judecată, constituie o etapă a procesului penal și nu este de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție” se arata in comunicatul  semnat de prim -procurorul Ioan Sebastian Puha.

Plângerea a fosta făcută chiar de elevă hartuita după ce conducerea şcolii a încercat să acopere scandalul. Tânăra a înregistrat o parte din convorbirile telefonice cu profesorul care încerca să o cucerească. Potrivit dovezilor audio profesorul îi spunea elevei că „este un om în toatã firea şi că, dacă ar ieşi cu el, îi va face cadou „un puloveraş, un bănuţ “. El risca o pedeapsă de până la trei luni de închisoare sau amenda dacă va şi găsit vinovat.
Profesorul păşcănean nu a negat autenticitatea înregistrărilor. La momentul izbucnirii scandalului el a negat comiterea faptei dar în fata procurorilor a încercat să obţină o înţelegere de împăcare cu partea vătămată. El va rămâne la catedră şi va preda în continuare elevilor, pe toată perioada derulării procesului, până când instanta de judecata vă hotăra dacă este sau nu vinovat. Conducerea şcolii nu a luat şi nu va lua nici o măsură, în acest caz împotriva profesorului trimis în judecată. Mai mult Petrică Anghelus a obţinut calificativ maxim în urma evaluării profesionale care a avut loc anul trecut, înainte de începerea noului an şcolar.
Cazul a ajuns şi în atenţia Consulatului General al Republicii Moldova de la Iaşi. Eleva hartuita este apărată de avocată Oana Ursu iar profesorul acuzat este reprezentat de avocatul Eduard Cătălin Conache, ambii din Paşcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI