17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023

Începe a doua etapă pentru cardurile de energie. Când vor fi încărcați banii

Incepe a doua etapa a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie. Posta Romana a anuntat printr-un comunicat de presa ca se vor tipari peste 370.000 de carduri noi, pentru beneficiarii care nu s-au inscris in etapa din luna februarie anul curent. Pe de altă parte, cei care îşi păstrează calitatea de beneficiar din prima tranşă vor putea folosi cardurile şi pentru tranşa a doua, de 700 de lei.

Potrivit presei nationale, Adrian Câciu, Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că românii vor primi banii pe cardurile de energie pe data de 15 septembrie.

Beneficiarii acestui ajutor sunt: pensionari cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; pensionari de invaliditate cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2.000 de lei, inclusiv; familie cu alocaţie de susţinere; familie/persoană cu ajutor social.

Potrivit ziare.com, serviciile acoperite prin Programul „Cardul de energie” vizează posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru: energie electrică, energie termică în sistem centralizat, butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit), gaze, lemne pentru foc (lemn rotund şi despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cum, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn etc.), păcură, peleţi şi alte materiale doar pentru încălzire (de pildă, apă geotermală, cărbune, brichete rumeguş).

Cei care beneficiază de acest program trebuie să prezinte la momentul plăţii: cardul de energie valabil, primit prin Poşta Română; actul de identitate; factura curentă sau restantă.

Atât cardurile aferente primei tranşe, cât şi cele aferente celei de-a doua tranşe pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023.

 

Alte articole