13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Încep înscrierile pentru pregătitoare, în școlile din Pașcani. Vezi ce locuri sunt disponibile

De pe 29 martie incep inscrierile pentru clasa pregatitoare. Parintii au la dispozitie circa o luna pentru a completa/ depune/ transmite cererile-tip de înscriere. De miercuri, 17 martie, fiecare unitate de învăţământ şi inspectoratul şcolar vor afişa circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

In municipiul Pascani, Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino a anuntat ca in anul scolar viitor va forma trei clase de pregatitoare cu cate 22 de elevi. Prioritate la inscriere au micutii care locuiesc in proximitatea scolii.

Acelasi numar de locuri pentru viitorii scolari este si la Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale, strada Izvoarelor. 66 de copilasi vor forma trei clase. Parintii trebuie sa stie ca este necesara deplasarea la sediul institutiei pentru a valida cererea de inscriere, chiar daca depunerea se face online. La scoala mentionata ei pot veni de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 16:00.

In scolile din municipiul Pascani nu sunt clase cu program prelungit, iar singura institutie de invatamant care are un orar diferit pentru micuti este Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga. In anul scolar viitor, se va forma o singura clasa de pregatitoare cu 25 de elevi, care vor invata in program de tip step-by-step, de la 8:00 pana la 16:00. Copilul va participa la ore in prima parte a zilei, la amiaza serveste masa, iar apoi va lucra pe diferite centre de interes, sub indrumarea a doua invatatoare la fiecare clasa. Locurile sunt putine, in comparatie cu cererea. Departajarea se va face dupa anumite criterii, iar in prima faza, sunt admiși cei care fac parte din circumscriptie, adica locuiesc in apropierea scolii. Vezi metodologia aici.

O noutate față de anii trecuți este faptul ca evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului dispare pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.

Dupa tot procesul de inscriere din prima etapa, pe 20 mai a.c., va fi afisarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

De pe 21 mai incepe cea de-a doua etapa de inscriere, in functie de locurile ramase disponibile, iar in perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 are loc centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor/ tutorilor legal instituiţi/ reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce tratament primesc bolnavii de covid, în Spitalul de Urgență Pașcani

Neincrederea in interventiile medicale in caz de infectare cu virusul COVID 19 a atins cote alarmante in...

Pașcaniul a trecut de gradul de infectare de șase la mia de locuitori. Sunt posibile noi restricții

Municipiul Pascani a trecut de pragul de infectare de sase la mia de locuitori. Potrivit Institutului National...

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI