13.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021. Calendarul examenului

Astăzi încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională 2021, elevii de clasa a VIII-a urmând să dea cel mai important examen înainte de a intra la liceu.

Elevii de clasa a VIII-a au aproape o săptămână la dispoziţie pentru a se înscrie la Evaluarea Naţională 2021, perioada de înscriere avută la dispoziţie fiind între 7 şi 11 iunie 2021.

Conform news.ro, autorităţile consideră că “Evaluarea Naţională 2021 reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial“, urmând ca absolvenţii de opt clase atât din învăţământul de stat, cât şi din învăţământul privat să susţină examenul în mod gratuit. De asemenea, autorităţile au ţinut să reamintească elevilor că rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională 2021 reprezintă criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Elevii care susţin examenul Evaluarea Naţională 2021 au de trecut două sau chiar trei probe, toate în scris. Pentru că, pe lângă probele clasice, Limba şi literatura română şi Matemarică, vor exista, evident, şi elevi care dau probă la Limba şi literatura maternă.

Astfel, dacă înscrierile la Evaluarea Naţională 2021 se fac între 7 şi 11 iunie, prima probă, cea la Limba şi literatura română, ar urma să se dea abia pe 22 iunie. Două zile mai târziu, pe 24 iunie, se dă examenul la Matematică, iar pe 25 iunie se susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Pe 29 iunie, până la ora 14.00, trebuie anunţate rezultatele de la Evaluarea Naţională 2021, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse în perioada 29 iunie, ora 14.00 – 30 iunie, ora 12.00. Soluţionarea contestaţiilor se face în perioada 30 iunie – 4 iulie, urmând ca pe 4 iulie să fie anunţate şi rezultatele finale.

Etapă specială la Evaluarea Naţională 2021

Elevii care nu pot susţine probele de la Evaluarea Naţională 2021 în perioada amintită, din cauza pandemiei de coronavirus sau a unor probleme medicale evidenţiate de prezenţa unui certificat medical, trebuie să ştie că vor avea la dispoziţie o etapă specială pentru a susţine probele respective.

Etapa specială de la Evaluarea Naţională 2021 ar urma să se desfăşoare în perioada 28 iunie – 12 iulie. Înscrierile se fac în perioada 28 iunie – 2 iulie, iar prima probă, cea la Limba şi literatura română, se susţine pe 5 iulie. Urmează examenul la Matematică, pe 6 iulie, şi cel la Limba şi literatura maternă, pe 7 iulie. Pe 9 iulie, până la ora 12.00, se afişează rezultatele, iar între orele 14.00 şi 20.00 se depun contestaţii. Soluţionarea contestaţiilor se face în perioada 10-11 iulie, iar pe 12 iulie, după ora 12.00, se afişează rezultatele finale.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI