17.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 18, 2024

Incasări tot mai mici în piețele agroalimentare din Pascani. Multi comercianti nu au contracte, din cauza consilierilor

Încasările au scăzut semnificativ în piețele agroalimentare din Pașcani iar asta se vede în bugetul prezentat spre aprobare consilierilor locali. Dacă în 2017 era înregistrat un excedent de peste 400 000 lei , anul trecut suma rămasa după acoperirea cheltuielilor salariale și de functionare a scăzut la 66 000 lei. Consilierii din opoziție au solicitat șefului piețelor să prezinte un raport cu motivele diminuării încasărilor.
Edilul municipiului a explicat că unul dintre motivele pentru care au scazut rezervele de bani încasați din cele două piețe agroalimentate este ca au crescut cheltuielile salariale dar și cele pentru plata utilităților.
Un alt motiv ar fi lipsa contractelor la unii comercianți, după ce acestea au expirat. Administratorul Cristian Menegon spune că dupa ce consilierii au cerut să fie oganizate licitații , până la derularea procedurilor, zeci de pietari au ocupat terenurile sau spațiile comerciale fără să plătească, iar sumele nu mai pot fi recuperate.
De asemenea în Piață Deal nu au fost încheiate contracte cu producătorii care au fost mutați deaorece nu a fost aprobată extinderea pieței pe strada Eugen Stamate, iar în unele cazuri încasările se fac pentru comerț stradal, în contul Primăriei nu al Pieței.
Administratorul piețelor atrage atenția că tot mai mulți comercianți renunta la spațiile închiriate și din cauza concurenței , după ce au fost deschise magazinele din apropiere.

Menționăm că Piața din zona Vale a Pascaniului urmează să între în modernizare.
În şedinţa care a avut loc pe 27 februarie au fost aprobate documentaţiile tehnico- economice pentru realizarea lucrărilor, cu votul tuturor consilierilor prezenţi.
Urmează să fie organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, imediat după votarea bugetului iar semnarea contractului este estimată până în luna august.
Investiţia este estimată la cca 9,6 milioane de lei, suma care ar putea fi mult mai mică, după licitaţie. Municipalitatea are doar o parte din bani, cca 1,5 milioane de lei, iar restul urmează să fie obţinuţi din împrumuturi bancare.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70