16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022

Inca un pas pentru „Autostrada Unirii”

- Advertisement -

Inca un pas pentru realizarea celui mai mare proiect de infrastructura din zona Molldovei – autostrada Unirii.

Odata cu adoptarea proiectului de buget pentru anul 2019,  a fost aprobata si suplimentarea fondurilor necesare pentru realizarea studiilor de fezabilitate asa incat ele sa curpinda si tronsonul Ungheni – Iasi – Targu Neamt nu doar pentru Targu Neamt – Targu Mures, asa cum era pana acum. Suma necesara este de 22,5 milioane de Euro si urmeaza sa fie alocata de Ministerul Trasporturilor, in acest an. Propunerea a fost facuta de deputatul PMP Petru Movila, initiatorul legii aprobata anul trecut pentru constructia autostrazii.

Parlamentarul iesean spune amenamentul este important si pentru Pascani. Asta deoarece, odata cu realizarea autostrazii va fi rezolvata si centura de ocolire a municipiului. Proiectul pentru acesta investitie este cuprins in cel al autostazii.

Amendamentul propus de deputatul Petru Movila a fost sustinut de toti parlamentarii din judetul Iasi, printre care si pascaneanul Vasile Axinte de la PSD.

 

COMUNICAT: Amendamentul Deputatului Petru Movilă privind alocarea a 22,5 milioane lei pentru Autostrada Unirii, aprobat!

Amendamentul depus de deputatul PMP Petru Movilă privind alocarea de fonduri în valoare de 22,5 milioane lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ din Autostrada Unirii a fost aprobat.
„În bugetul anului 2019 se regasesc si banii necesari pentru punerea în aplicare a legii privind realizarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Prin demersurile pe care le-am realizat, prin dialog cu toate formaţiunile politice până la cel mai înalt nivel a fost inclusă în bugetul de stat finanţarea pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ iar prin amendamentul depus de mine, semnat de patru parlamentari PSD, şi prin votul colegilor din Parlament, astăzi putem spune că intrăm în linie dreaptă cu realizarea studiilor de fezabilitate de la Mureş până la Prut. După promulgarea legii, adoptarea bugetului în forma actuală este cel mai important pas, mai ales în condiţiile în care Autostrada Iaşi – Tg. Mureş este în responsabilitatea integrală a Ministerului Transporturilor. Mulţumesc tuturor colegilor şi îi asigur şi avertizez că vom mai avea mult de muncă până la concretizarea investiţiei”, a explicat deputatul Petru Movilă.
Deputatul Petru Movilă a depus două amendamente care au făcut referire la construcţia Autostrăzii Uniri prin care a cerut suplimentarea fondurilor alocate pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Primul amendament, care făcea referire la suplimentarea creditelor bugetare de la 9 la 37 milioane lei pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ a fost respins. Cel de-al doilea a vizat introducerea în buget a studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ şi alocarea a 22,5 milioane lei din credite de angajament pentru reactualizare. Readucem aminte şi faptul că parlamentarul ieşean a solicitat factorilor decidenţi de la nivel local implicarea în susţinerea unui singur amendament de către toate formaţiunile politice, solicitare care a rămas fără răspuns inclusiv până la acest moment.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow