More

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.

   

  Există desigur și varianta în care pot sta de vorbă cu un cenzor, iar dacă refuză primesc amendă. Această etapă este una de pregătire a recensământului național, amânat pentru anul viitor din cauza crizei sanitare.

  Aproximativ 50.000 de gospodării din întreag țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Acțiunea va avea loc în două etape.

  În perioada 10-16 martie, oamenii vor completa singuri un chestionar electronic, iar în a doua jumătate a lunii cenzorii vor face interviuri față în față în cazul familiilor care nu au acces la internet.

  Andrei Tudor, președinte INS: ”Eșantionul este format din localități din toate județele, s-a ales și din motive de cost reședințele de județ și localități apropiate acestor reședințe de județ, iar colegi din institut au generat un eșantion de gospodării la nivelul acestor localități”.

  Pentru completarea formularelor online, autoritățile au creat platforma recensamantromania.ro. Românii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării.

  După ce vă înregistrați în platformă, Institutul Național de Statistică va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi completate și de o singură persoană.

  Continuarea pe Stirile PRO TV 

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet