13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.

 

Există desigur și varianta în care pot sta de vorbă cu un cenzor, iar dacă refuză primesc amendă. Această etapă este una de pregătire a recensământului național, amânat pentru anul viitor din cauza crizei sanitare.

Aproximativ 50.000 de gospodării din întreag țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Acțiunea va avea loc în două etape.

În perioada 10-16 martie, oamenii vor completa singuri un chestionar electronic, iar în a doua jumătate a lunii cenzorii vor face interviuri față în față în cazul familiilor care nu au acces la internet.

Andrei Tudor, președinte INS: ”Eșantionul este format din localități din toate județele, s-a ales și din motive de cost reședințele de județ și localități apropiate acestor reședințe de județ, iar colegi din institut au generat un eșantion de gospodării la nivelul acestor localități”.

Pentru completarea formularelor online, autoritățile au creat platforma recensamantromania.ro. Românii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării.

După ce vă înregistrați în platformă, Institutul Național de Statistică va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi completate și de o singură persoană.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow