More

  IGPF: Aproximativ 39.000 de persoane – prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore

  Aproximativ 39.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 21.700 de mijloace de transport (din care 14.500 automarfare), au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, în data de 18 mai, informează marţi IGPF.

  Conform unui comunicat transmis AGERPRES, pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.000 de persoane cu 11.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.000 de persoane cu 10.100 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 26.000 de persoane şi 14.200 de mijloace de transport (8.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.500 de persoane cu 7.800 mijloace de transport.

  În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/ carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 8.310 persoane.

  Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 3.714 (din care 921 pe jos), PTF Nădlac II – 1.689, PTF Borş – 2.001, PTF Vărşand – 392, PTF Petea – 511.

  IGPF menţionează că, încă din timpul weekendului, pentru fluidizarea circulaţiei, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, traficul este direcţionat prin alte patru puncte de trecere de la graniţa comună româno-ungară: PTF Nădlac II – judeţul Arad, PTF Borş – judeţul Bihor, PTF Vărşand – judeţul Arad şi PTF Petea – judeţul Satu Mare.

  A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră planificat să desfăşoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 23 de fapte ilegale (12 infracţiuni şi 11 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 37.200 de lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 9.300 de lei.

  sursa AGERPRES

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DRPCIV pune la dispoziția celor interesați un model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto

  La schimbarea proprietarului unei mașini, pe lângă bunul propriu-zis, cumpărătorii trebuie să primească de la vânzătorul acesteia o serie de documente, printre care și...

  În ce ţări din Europa au românii restricţii de călătorie. Zece state europene nu primesc deloc români

  România a anunţat, luni, noua listă a statelor din care se poate veni fără a intra în carantină. Dar tot luni a fost actualizată...

  Data alegerilor locale, „batuta in cuie” miercuri. Proiectul de lege este dezbatut in Camera Deputatilor, care este for decizional

  Camera Deputatilor dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale in 27 septembrie. Legea a trecut marti...

  Opinii