* 84 de crescători de porci şi-au oferit marfa, însă niciun furnizor sau procesator nu a solicitat sprijin de la stat * de programul de susţinere a crescătorilor de ovine beneficiază cinci oieri, dintr-un total de 1.290 cereri depuse * Iaşul se poate lăuda doar cu nouă produse tradiţionale atestate

Potrivit Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Iaşi, crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa vor beneficia, în perioada 2018-2020, de o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susţinere a acestora în vederea producerii cărnii de porc, pentru creşterea, îngrăşarea şi livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangaliţa către un procesator/altă persoană juridica. Astfel, la nivelul judeţului Iaşi au fost înregistrate 84 de cereri pentru categoria crescători. În schimb, nu şi-au depus dosarul niciun furnizor şi niciun procesator.

De asemenea, DAJ a transmis că în cadrul Programului de sprijin pentru tomate, în acest an sunt înscrise 255 persoane, din care 57 de beneficiari în ciclul I şi 198 de beneficiari în ciclul II. Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/ beneficiar/ an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă. Pentru o evaluare eficientă a producţiei de tomate, a fost inclusă în cerere obligativitatea producătorilor de tomate ca la finalul recoltării să comunice DAJ cantitatea totală de tomate obţinută pe suprafaţa de 1.000 metri pătraţi.

Continuarea pe Evenimentul 

 

Slider