18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Ieşeanul care a câştigat la licitaţie licenţa balastierei de la Cristeşti îşi smulge părul din cap. De şase ani pe drumuri

Funcţionarii statului par a îngropa cu bună ştiinţă firmele private, deşi peste tot se clamează că este nevoie de bani la bugetul ţării. “Ziarul de Iaşi” prezintă astăzi un caz elocvent, care trenează de multă vreme. O companie din Iaşi se luptă de ani de zile cu vidul legislativ, cu băncile, dar peste toate şi cu încrengăturile politice din judeţul Neamţ. Miza este cea mai mare balastieră din regiune, situată la Cristeşti. Fiind balast de calitate şi din belşug, concesiunea este dorită de multe firme de construcţii, printre care şe cele din siajul fostului preşedinte al CJ Neamţ, Ionel Arsene, condamnat recent definitiv pentru corupţie.

Concesiunea de aici a fost preluată în anul 2017 de către un ieşean, care spune acum că îşi smulge părul din cap: deşi este titularul concesiunii, nici după şase ani statul nu îi dă permisul de exploatare. S-a ajuns până acolo încât perimetrul balastierei să fie licitat din nou, pe bucăţi, pentru a fi exploatat, chiar dacă există deja un titular în acte. De şase ani, ieşeanul trimite zeci de memorii şi petiţii la Ministerul Mediului şi la Apele Române. Motivul: nu poate exploata balast, dar nici cei care au câştigat licitaţiile nu pot excava, deoarece concesiunea este deţinută de omul de afaceri din Iaşi.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole