27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Iași, destinația turistică a anului 2022. Românii au ales

Românii au stabilit că cea mai frumoasă destinație din țară în 2022 este Iași.

„Titlul Destinația Anului 2022 înseamnă pentru Iași vizibilitate mai mare și o confirmare a faptului că oamenii care vin aici se simt bine și se vor simți bine, că au ce face, au cum să-ți petreacă timpul liber, au ce vedea, se pot bucura de vibeul specific acestui oraș plin de tineri”, a spus Anca Zota, reprezentanta Centrului de Informare Turistică din Iași.

În finală au intrat Braşov, Iaşi şi Târgovişte, orașele fiind alese în urma a 50.000 de voturi. Clasamentul final a fost:

Marele trofeu Destinația Anului în România la categoria City Break merge către Iași

Brașov castigă titlul de Destinatia Anului 2022 în România – Premiul Juriului.

Târgoviște cea de-a treia finalista a etapei nationale, ramane in posesia trofeului Destinatia Anului 2022 in Muntenia, Oltenia si Dobrogea, trofeu castigat la etapa regionala.

În cadrul competiției, vedeta de televiziune Gianina Corondan a vizitat orașele din finală, iar filmările vor fi prezentate pe parcursul verii (la Prima TV). “De fapt, emisiunea asta, Destinaţia Anului, este un pretext pentru ca noi toţi să vedem România”, a explicat pentru Ziarul de Iaşi, Gianina Corondan (VEZI AICI). „O Românie care totuşi crede prea puţin în ea însăşi”, au observat iniţiatorii proiectului, un grup de tineri reuniţi în Asociaţia „Cred în România”.

„Iaşul are haz. Multe oraşe sunt frumoase, bine structurate, dar Iaşul are un haz, un dor de viers, aşa. Ei bine, hazul acesta care vine de la Creangă, îmbinat cu arta de a povesti, este specificul moldovenesc, după mine. Şi arta de a face cozonaci. Nu am mâncat cozonaci mai buni ca în Moldova nicăieri”, a mărturisit Gianina.

De fapt, când vorbeşte despre Iaşi, primele amintiri ale Gianinei Corondan sunt legate de festivalul de modă: „Eu am fost în Iaşi an de an, la începuturi, când Irina Schrotter făcea Festivalul Romanian Fashion Week. Era o atmosferă şi o emulaţie şi o distracţie cu totul specială. Prin urmare, am văzut cu coada ochiului Palatul Culturii, am mai văzut de-a lungul timpului cum creştea un mall, Palas Mall. Şi biserica unde atâţia pelerini vin să se închine la Moaştele Sfintei Parascheva. Atât vedeam eu din Iaşi”.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow