9.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Găurile negre, acuzate de rasism la o universitate Ivy League

Găurile negre, acuzate de rasism la o universitate din Ivy League. Prestigioasa universitate americană Cornell din Ithaca, statul New York, are un curs numit “Găurile Negre: Rasa și Cosmosul” care leagă studiile rasiale de astronomie și vine cu acuzații de rasism nu tocmai voalate. Știu, pare greu de crezut, dar uite descrierea cursului, așa cum este prezentată pe site-ul universității:

“Înțelepciunea convențională ar vrea să credem că ‘negrul’ din găurile negre nu are nimic de-a face cu rasa. Cu siguranță nu poate exista nicio legătură între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau poate? Teoreticieni contemporani în Studiile de Culoare (Black Studies), artiști, autori de ficțiune postulează implicit și explicit tocmai o astfel de legătură”. Cum vine asta? Ne este explicat mai departe:

“Teoreticienii folosesc concepte astronomice precum ‘găuri negre’ și ‘orizonturi de evenimente’ pentru a interpreta istoria rasei în moduri creative în timp ce artiștii și muzicienii evocă culoarea prin teme și imagini cosmologice (…). Predat împreună de profesori de Literatură Comparată și Astronomie, acest curs va introduce studenții în fundamentele conceptelor astronomice prin lecturi din Studii de Culoare”.

Continuarea pe HotNews

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI