11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Găurile negre, acuzate de rasism la o universitate Ivy League

Găurile negre, acuzate de rasism la o universitate din Ivy League. Prestigioasa universitate americană Cornell din Ithaca, statul New York, are un curs numit „Găurile Negre: Rasa și Cosmosul” care leagă studiile rasiale de astronomie și vine cu acuzații de rasism nu tocmai voalate. Știu, pare greu de crezut, dar uite descrierea cursului, așa cum este prezentată pe site-ul universității:

„Înțelepciunea convențională ar vrea să credem că ‘negrul’ din găurile negre nu are nimic de-a face cu rasa. Cu siguranță nu poate exista nicio legătură între cosmos și ideea de culoare rasială. Sau poate? Teoreticieni contemporani în Studiile de Culoare (Black Studies), artiști, autori de ficțiune postulează implicit și explicit tocmai o astfel de legătură”. Cum vine asta? Ne este explicat mai departe:

„Teoreticienii folosesc concepte astronomice precum ‘găuri negre’ și ‘orizonturi de evenimente’ pentru a interpreta istoria rasei în moduri creative în timp ce artiștii și muzicienii evocă culoarea prin teme și imagini cosmologice (…). Predat împreună de profesori de Literatură Comparată și Astronomie, acest curs va introduce studenții în fundamentele conceptelor astronomice prin lecturi din Studii de Culoare”.

Continuarea pe HotNews

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow