18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Garaje construite ilegal pe stradă. Primarul a cerut să fie dărâmate. Când vor fi aplicate aceleași măsuri și la magazinele edilului, extinse pe terenurile ocupate abuziv?

La câteva zile după ce edilul municipiului Pașcani a spus ca are alte priorități decat construcțiile ilegale de pe domeniul public si ca va face ordine peste câțiva ani de zile, trei proprietari de garaje au fost somați sa le dărâme pe motiv ca au fost construite fix pe strada. Terenurile au fost ocupate fără contract si fără aprobarea Primăriei iar constructiile au fost ridicate fără autorizațiile necesare, pe strada Zimbrului. Atât de bine încât au blocat capătul străzii si accesul spre parcarea de la blocul Crizantema. Notificările au fost semnate chiar de primarul Marius Pintilie, secretarul general al administratiei locale si un functionar de la Compartimentul Patrimoniu.

Garajele ar fi fost construite in anii ’90 cu acordul verbal al reprezentanților Primăriei, conform unor surse neoficiale. Pana acum, Poliția Locală nu le-a văzut si nici nu a făcut verificări in acest sens. De asemenea. pe aceeasi strada, in fata altor garaje, un alt proprietar a pavat jumatate de strada. Aceasta situație încă nu a fost constatata. Astfel de cazuri sunt numeroase la Pașcani. Se estimează ca sunt câteva sute de garaje construite fără acte si fără contracte pentru terenurile ocupate.

Pana acum nimeni din Primăria Pașcani nu a explicat dacă este vorba de o acțiune generală de control a acestor constructii, care va continua si in următoarele zile sau au fost luate măsuri doar in cazul celor trei garaje.

Menționăm ca si o societate a primarului Marius Pintilie a ocupat abuziv mai multe suprafețe de teren din domeniul public al municipiului pe care au fost extinse magazine sau amenajate căile de acces fără autorizațiile si contractele necesare si fără plata. Întrebat când va lua măsurile legale pentru eliberarea terenurilor. primarul pascanean a spus ca are alte priorități.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Accident cu victime la Cristesti. Un copil a murit

Accident rutier  grav in localitatea Cristesti, pe Drumul Național...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Primăria Harlau angajează arhitect șef

Orasul Hârlău cu sediul în str.Mușatini nr.1, jud.Iași organizează...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow