21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Flori pentru înfrumusețarea caselor, în piața Deal din Pașcani – FOTO

Odată cu venirea primăverii, florarii scot pe piață îndrăgitele mușcate, care înfrumusețează orice gospodărie pe tot parcursul sezonului cald, dar și alte flori. La Pașcani, producătorii locali au decis să scoată la vânzare plantele colorate, în ghivece de diferite dimensiuni, dar și răsaduri.

De exemplu, familia Ojică din oraș, ce se ocupă în principal cu legumicultura, dar au drag și de floricultură, iese pe piață din zona Deal din municipiu cu flori începând de miercuri, 6 aprilie. Acestea sunt scoase din solariile muncite de cei doi soți.

Acum sunt căutate mușcatele curgătoare sau drepte, ce sunt puse la balcoane și nu numai, crăițele, panseluțele sau garofitele. Prețurile vor fi asemănătoare cu cele de anul trecut. O mușcată în ghiveci mare va costa circa 35 de lei, în timp ce una în ghiveci mai mic, în jur la 11 lei.

Plantarea semințelor este o treabă migăloasă și începe încă din timpul iernii, în solarii încălzite.

Din luna mai, în piață vor apărea și răsadurile pentru legumele din grădini. Din solariile familiei Ojică vor ajunge la vânzare circa 50.000 de fire de roșii, ardei, vinete, castraveți, conopidă și altele.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow