18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

FILIT la Pașcani. Autori de renume față în față cu elevii

FILIT la Pașcani. Autori de renume față în față cu elevii

 Sala arhiplină la Colegiul Sadoveanu” din Pașcani la întâlnirea cu doi scriitori de literatură fantastică. În cadrul programului FILIT de la Iași, mai multe școli din județ au invitat autori de romane cu povești SF. S-au lecturat pasaje din cărți, dar mai ales, invitații au răspuns întrebărilor venite din partea elevilor curioși privind literatura fantastică.

 Dănuț Ungureanu și Alexandru Lamba, doi renumiți scriitori de literatură fantastică au stat astăzi de vorbă cu elevii de la Colegiul „Sadoveanu” din Pașcani. Spre încântarea invitaților, sala unde a avut loc întâlnirea, a fost arhiplină.

Pe parcursul întâlnirii din oraș în cadrul programului FILIT – Festivalul internațional de literatură și traducere Iași – au avut loc și lecturi din carțile autorilor dar și o discuție întrebare – răspuns din partea elevilor curioși către invitați. Nu au lipsit întrebările privind scrierile SF.

Tot astăzi, 6 octombrie, în cadrul colegiului, doritorii au putut achiziționa și cărțile celor doi scriitori – Dănuț Ungureanu și Alexandru Lamba, cu autograf, prețul acestora pornind de la 20 de lei.

Coordonatorii evenimentului din Pașcani au fost profesorii de Limba și literatura română Carmen Dimitriu și Anca Berenghi.

La biblioteca scolii este organizată o expozitie de literatura SF.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow