5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA! la Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani

C.P. Proiectul FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA!, desfășurat prin programul de responsabilitate socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, a ajuns și la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, facilitându-le elevilor procesul de înțelegere a noțiunilor juridice și oferindu-le exemplificări din viața reală.

În luna noiembrie, doamna avocat Petronica Constantinescu le-a oferit elevilor clasei a VII-a B, în cadrul unor  lecții de Educație Juridică, noțiuni despre legalitate și ilegalitate, le-a prezentat spre  analiză diferite cazuri de infracționalitate, ajutându-i să descopere astfel ce înseamnă „infractor”, ” complice” , „instigator” etc.

Într-o altă lecție elevii au primit informații despre Constituția României, despre bullying și consecințele grave ale acestui fenomen tot mai des întâlnit în zilele noastre, au  analizat câteva aspecte din Codul penal și au purtat discuții constructive cu doamna avocat, care a avut amabilitatea, răbdarea si priceperea de a răspunde cu meticulozitate la avalanșa de întrebări despre infracționalitate, sancțiuni, libertate, drepturi, obligații ș.a.

“Ne-am bucurat de prezența dumneaei în clasă și ne dorim ca pe viitor să avem în orarul școlar disciplina ” Educație juridică”, ne-au mărturisit elevii prezenți la activități.

Proiectul va continua și în lunile următoare, la clasele de liceu.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow