1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Fierul de călcat, adversarul coronavirus

Dacă ai căutat vreodată un motiv bun să te apuci de călcat, acum cu siguranță l-ai găsit. S-a dovedit că coronavirusul rămâne pe haine și, dacă nu ești sigur că mașina de spălat a reușit să îl stârpească, atunci sigur un fier de calcat o va face. Sub amenințarea pandemiei de coronavirus care se răspândește în toată lumea, toți luăm măsuri suplimentare pentru a ne proteja.

Acestea includ igienizarea completă a suprafețelor, spălarea mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde și evitarea locurilor aglomerate. Dar există un alt element pe care probabil că nu trebuie să-l neglijezi când vine vorba de curățare: hainele tale. Experții susțin că coronavirusul poate trăi pe îmbrăcăminte timp de cel puțin câteva ore sau chiar până la câteva zile. În timp ce coronavirusul durează cel mai mult timp pe suprafețe dure, neporoase, cum ar fi oțelul inoxidabil, virusul poate persista cu siguranță pe suprafețe moi, cum ar fi îmbrăcăminte și pături.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege exact cât poate dura coronavirusul pe haine, dar centrele pentru Controlul și Protecția Bolilor și Organizația Mondială a Sănătății au oferit ambele o serie de sfaturi pentru a păstra locuința și îmbrăcămintea fără germeni. Mai precis, pentru a evita răspândirea coronavirusului, specialiștii recomandă schimbarea hainelor „în aer liber” imediat ce intri în casă și sfătuiesc să le bagi imediat la mașina de spălat. Dacă manipulezi rufe murdare de la cineva care a fost deja infectat cu coronavirus, poartă mănuși de unică folosință, dezinfectează orice suprafețe cu care îmbrăcămintea a venit în contact și spală-te bine mâinile timp de 20 de secunde după atingerea hainelor.

Citeste articolul intreg aici : Fierul de călcat, adversarul coronavirus | 7est.ro – Stiri Iasi, stiri locale, nationale si internationale

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...