18.8 C
Paşcani
joi, septembrie 29, 2022

Fetiţă ucisă de protocoale? Plimbată “ca la carte” între spitalele din Iaşi

- Advertisement -

O copilă internată pe 27 aprilie la Spitalul de Infecţioase a murit după o săptămână la Spitalul Sf. Maria. Diagnosticată iniţial cu rotavirus, după ce starea ei s-a agravat, a fost trimisă pe 1 mai la Spitalul de Copii, pentru un computer tomograf, cu suspiciune de meningită. „Am aşteptat până a venit o ambulanţă, dar acolo ne-au spus că nu au un contract semnat cu Spitalul de Infecţioase şi că nu pot să-l facă“, spune mama fetiţei.

După ce a făcut naveta cu salvarea între spitale, a cerut transferul de la Infecţioase la Spitalul Sf. Maria. Aici i s-au făcut din nou analize şi s-a constatat că de vină era bacteria Escherichia coli, care provocase un sindrom hemolitic uremic ce s-a dovedit a fi fatal. Mama se întreabă de ce nu a fost testată de la început la Infecţioase pentru bacteria E.coli? Medicii infecţionişti arată că s-a respectat protocolul, copilul având peste 2 ani, caz în care testarea la E.coli se face numai în sezonul epidemic de boală diareică.

Părinţii fetiţei de trei ani care a murit în urma unei complicaţii provocate de bacteria E.coli caută răspunsuri pentru tragedie. Mama copilei spune că cea mică nu a fost diagnosticată corectprima dată, când a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi, şi că, poate, aceasta nu şi-ar fi pierdut viaţa dacă primea tratamentul potrivit la timp.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow