19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” 2018 Iasi. Participa alaiuri din comunele apropiate Pascaniului si Hirlaului

În ziua de 15 decembrie 2018, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va organiza Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”Iași a LI-a ediție.

La eveniment vor participa 19 alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Tulcea, din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina, peste 500 de participanți.

În ziua de 15 decembrie 2018, ora 10.00, se va desfășura Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mareși Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Piața „Mihai Eminescu”. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în ziua de 15 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival.

Participanți:Colindătorii din Monor –Bistrița-NăsăudAnsamblul „Datina străbună” din Broscăuți–Botoșani Colindătorii din Orman –Cluj Ansamblul „Datini strămoșești” din Ciohorăni -IașiAlaiul„Căiuții” de la Fântânele –IașiAlaiul „Cerbul” de la Oboroceni –Heleșteni,IașiAlaiul de obiceiuri din Miroslovești –IașiAlaiul de colindători din Mogoșești –IașiAlaiul „Cerbul” de la Pârcovaci –Hârlău IașiAlaiul „Ursul” de la Bădeni –Scobinți, IașiAlaiul „Cerbul” de la Sticlăria –Scobinți, IașiAlaiul„Plugușorul cu felinar” din Tătăruși –IașiColindătorii din Tăuții-Măgherăuș –MaramureșAlaiul de obiceiuri din Mălini–SuceavaGrupul de colindători din Ostrov –TulceaGrupul de colindători de la Cricova –Republica MoldovaAnsamblul de obiceiuri din Pelinia –Republica MoldovaAnsamblul de obiceiuri „Perla” din Cernăuți –UcrainaAlaiul „Căiuții” din Mihoreni –raionul Herța, Ucraina

INTRAREA SE FACE PE BAZĂ DE INVITAȚIE DE LA CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR IAȘI

Sursa iasifun.ziaruldeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI