17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023

Fenomenul Piaţa Victoriei renaşte la marginea Iaşului: 700 de locuitori din Leţcani au stat 9 ore în ploaie blocând E 85 în semn de disperare

Circa 700 de locuittori ai comunei Leţcani (12 kilometri distanţă de Iaşi) au stat joi în ploaie de la ora 11.30 până la 20.30 blocând periodic circulaţia pe drumul european E85. Drept consecinţă, s-aU format cozi de kilometri de maşini atât la ieşirea cât şi la intrarea în Iaşi. Pretextul protestului a fost uciderea miercuri, pe o trecere de pietoni, a unui copil de 3 ani şi rănirea gravă a altuia de 6 ani precum şi a tatălui lor de către un TIR. Dar, de fapt, oamenii au vrut să transmită autorităţilor locale şi centrale disperarea lor faţă de numărul uriaş de accidente rutiere provocat de lipsa măsurilor de protecţie.
De ani de zile toți cetățenii comunei cer, ba la primărie, ba la Drumuri și Poduri, ba Poliției, securizarea acestor treceri de pietoni. Ultima securizare s-a făcut în fața școlii și a primăriei însă în fața grădiniței nu se poate, ba că e distanta foarte mică între cele două treceri de pietoni, ba că e Europeană, prin urmare tot mor oameni în fiecare an. Sunt cetățeni plecați acum la Prefectură și discută, se fac tot felul de cereri, s-au mai făcut petiții și tot nu se ia nici o măsură pentru a ne proteja”, a declarat Ana Maria Gribincea, o localnică din Leţcani.

Alte articole