20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Experiment inedit cu vaccinul anti-Covid făcut de șeful de la Infecțioase. Concluzie surpriză

Câte doze se distribuie per fiecare centru? În legătură cu vaccinul, managerul de la “Infecţioase”, dr. Florin Roşu, a făcut un inedit experiment personal privind eficienţa acestuia, el urmând a face azi rapelul. La ce concluzii surprinzătoare a ajuns?

Pentru etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Iaşi, pe platforma de programare pentru vaccinare erau ocupate 17.201 locuri din cele estimate până pe 31 ianuarie. Astăzi, 18 ianuarie, începe procedura de vaccinare în cele 17 centre de vaccinare din judeţul Iaşi. Astfel, se vor distribui de la sediul DSP Iaşi 3.204 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, după cum urmează: SC Antibiotice SA Iaşi – 360 doze; Podu Iloaiei – 30 doze, Tg. Frumos – 60 doze, Hârlău – 42 doze; Paşcani – 180 doze, Colegiul „Mihai Eminescu” – 180 doze, Colegiul „C. Negruzzi” – 180 doze, Şcoala Gimnazială „Şt. Bârsănescu” – 180 doze, Şcoala Gimnazială „G. Călinescu” – 180 doze, Spital “Elytis” – 360 doze, Spital „Sf. Sava” – 360 doze, Policlinica „Regina Maria” – 180 doze, Spitalul Clinic „Elena Doamna” – 360 doze, SC MedLife SA – 360 doze, Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” – 120 doze, Liceul Teoretic Waldorf – 54 doze, Tomeşti – 18 doze. De menţionat că fiecare doză înseamnă de fapt şase persoane vaccinate, adică şase vaccinuri.

“Dozele vor fi distribuite la prima oră către toate cele 17 centre de vaccinare la care se adaugă şi unităţile medicale. Astfel numărul centrelor este de fapt de 25 . Antibiotice şi Spitalul Elytis sunt deja la capacitate maximă, urmate de foarte aproape de Centrul Regina Maria, Colegiul Mihai Eminescu, Colegiul Naţional”, a precizat inspector şef al DSP Iaşi, Lucian Indre. Acesta a adăugat că astăzi vor fi distribuite în primă fază către cele 25 de centre de vaccinare aproximativ 2.000 de doze. Lucian Indrei a adăugat că toate echipele medicale şi de medicină de urgenţă de la centrele de vaccinare sunt complete. De asemenea, în acest weekend au ajuns la Iaşi şi trusele de prim ajutor aşteptate, DSP Iaşi anunţând că nu există probleme legate de aprovizionarea cu materiale sanitare pentru etapa a II-a a campaniei.

S-au vaccinat deja peste 11.000 de ieşeni

Până în prezent, în judeţul Iaşi, s-au vaccinat 11.158 de persoane, respectiv cadre medicale, lucrători din prima linie împotriva pandemiei şi beneficiari din centrele rezidenţiale”. Sunt deja semnale clare că ieşenii doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2. Încurajăm persoanele de peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice să se înscrie cu încredere pentru vaccinare, să solicite sprijin în cazul în care au nevoie de ajutor pentru programare. Încurajăm persoanele juridice din domeniile esenţiale, aşa cum au fost definite pentru această etapă de vaccinare, să-şi programeze angajaţii care doresc vaccinarea. Vaccinul împotriva COVID-19 este cea mai bună cale de a depăşi această pandemie”, a spus prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow