elefant.ro
More

  Exercitii de dezvoltare personala la Liceul “Nicolae Iorga” din Pascani

  Elevii de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Pașcani au participat la exercitii de dezvoltare personala in cadrul unui proiect implementat de Asociația ACVO, care s-a derulat pe o perioada de doua luni.Ultimele activitati au avut loc marti, 12 noiembrie.

  Scopul proiectului a fost  ușurarea adaptării la viața de liceu și deprinderea de a lucra în echipă a elevilor din clasa a IX-a prin intermediul  unor prelegeri interactive susținute de către Anamaria Ciobanu, psiholog clinician și psihoterapeut, organizator de ateliere de dezvoltare personală și autocunoaștere pentru copii, adolescenți și tineri.

  Prin diverse jocuri și exerciții, liceenii au descoperit cum pot să-și exprime emoțiile și opiniile personale într-un mod adaptativ, cum pot fi mai echilibrați, cum pot să aibă mai multă încredere în forțele proprii și cum îi pot înțelege mai bine pe ceilalți.

  În același timp, lucrul în grup oferă adolescenților oportunitatea să descopere că au sentimente și probleme similare cu ceilalți tineri de vârsta lor, ceea ce le permite să își dezvolte sentimentul de coeziune și de apartenență la grup.

  Mentionam ca Asociația ACVO,  înființată în 2018 de SC ApaVital SA și-a propus să deruleze programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate, o parte însemnată a acțiunilor fiind canalizată în beneficiul adolescenților.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biciclist accidentat la Războieni. A traversat prin loc nepermis

  Un biciclist a fost accidentat vineri seara, in localitatea ieseana Razboieni. Barbatul, in varsta de 56 de ani, ar fi traversat strada printr-un loc...

  Uniunea Europeană enervează țăranii români cu legea porcului. „Să-i fac un grafic de hrănire? Să mă schimb de cinci ori pe zi?”

  Uniunea Europeană revoluționează modul în care românii cresc porci în propriile curți. Specialiștii de la Bruxelles nu sunt de acord ca animalele să mai fie...

  Studiu: Deșeurile electronice ating niveluri record

  Un munte de televizoare cu ecran plat, telefoane mobile și alte produse electronice a crescut ajungând la un nivel record anul trecut, potrivit unui...

  Opinii