Elevii de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Economic “Nicolae Iorga” Pașcani au participat la exercitii de dezvoltare personala in cadrul unui proiect implementat de Asociația ACVO, care s-a derulat pe o perioada de doua luni.Ultimele activitati au avut loc marti, 12 noiembrie.

Scopul proiectului a fost  ușurarea adaptării la viața de liceu și deprinderea de a lucra în echipă a elevilor din clasa a IX-a prin intermediul  unor prelegeri interactive susținute de către Anamaria Ciobanu, psiholog clinician și psihoterapeut, organizator de ateliere de dezvoltare personală și autocunoaștere pentru copii, adolescenți și tineri.

Prin diverse jocuri și exerciții, liceenii au descoperit cum pot să-și exprime emoțiile și opiniile personale într-un mod adaptativ, cum pot fi mai echilibrați, cum pot să aibă mai multă încredere în forțele proprii și cum îi pot înțelege mai bine pe ceilalți.

În același timp, lucrul în grup oferă adolescenților oportunitatea să descopere că au sentimente și probleme similare cu ceilalți tineri de vârsta lor, ceea ce le permite să își dezvolte sentimentul de coeziune și de apartenență la grup.

Mentionam ca Asociația ACVO,  înființată în 2018 de SC ApaVital SA și-a propus să deruleze programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate, o parte însemnată a acțiunilor fiind canalizată în beneficiul adolescenților.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider