More

  „Este foarte revoltător ce s-a întâmplat. Tata a murit cu zile“

  Crede fiica bărbatului care a pierit lângă un cabinet medical din Paşcani. „Cazul era de o gravitate extremă şi atunci am preferat să aşteptăm ambulanţa. Eu nu puteam să acţionez atunci, mă gândeam să nu-i fac rău omului“, se apără medicul de familie Maria Ciopraga.

  Familia bărbatului mort în faţa unui cabinet medical din Paşcani, după ce medicul din apropiere a refuzat să iasă din cabinet să-i acorde prim ajutor pe motiv că nu îi permite protocolul, spune că este re­voltător ce s-a întâmplat.

  Florentina Cramariuc, fata bărbatului de 83 de ani, consideră că cel mai probabil doctorul nu era suficient de pregătit să acorde prim-ajutor şi spune că tatăl său a murit cu zile din cauza lipsei de reacţie. Femeia susţine că încă nu s-au gândit dacă vor depune sau nu plângere împotriva doctorului, dar că vor cântări situaţia mai bine după înmor­mântare.

  „În primul rând doamna este medic şi cred că trebuie să ajuţi indiferent în ce domeniu activezi. Nu poţi să laşi un om să moară. Înseamnă că nu este pregătită pentru aşa ceva. Nu poţi să nu ajuţi un om în halul acela, căci a murit cu zile efectiv. Este foarte revoltător ce s-a întâmplat, dar orice am face tata nu se mai întoarce. Nu ne-am gândit încă să depunem plângere. Vreau să trecem întâi de momentul ăsta şi apoi vedem ce hotărâm şi ce reuşim“, a spus Florentina Cramariuc, fiica decedatului.

  Medicul Maria Ciopraga spune că, deşi regretă decesul bătrânului, nu se consideră vinovată pentru tragedie deoarece, dată fiind starea bătrânului, nu crede că avea competenţele necesare pentru a-l ajuta.

   

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Premieră europeană în tratarea unui bolnav de COVID-19: transplantul de plămâni

  O premieră europeană s-a înregistrat la spitalul AKH din Viena, unde medicii au realizat primul transplant de plămâni ca metodă de a salva o...

  Secretar de stat: 30.000 de români vor fi testați pentru a calcula gradul de imunizare a populației

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, anunță un plan de testare a imunizării populației la Covid-19. Testarea se va face după depășirea...

  Maestrul deghizării. Medicii continuă să descopere noi moduri în care coronavirusul atacă organismul uman

  Doctorii continuă să descopere noi căi prin care coronavirusul atacă omul. Poate afecta nu numai plămânii, dar și rinichii, inima, creierul, chiar și degetele...

  Opinii