0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de transport public gratuit pe autobuzele operatorului local. Primarul municipiului, Marius Pintilie, a spus in cadrul conferintei saptamanale de presa ca se lucreaza deja la un proiect de hotarare in acest sens care ar urma sa fie supus aprobarii legislativului local in sedinta din luna decembrie a.c.

Edilul a recunoscut ca ar fi trebuit ca problema sa fi fost rezolvata mai demult dar sustine ca nu a initiat nici un proiect de hotarare de frica sa nu se suprapuna cu legislatia nationala.

In realitate, conform legislatiei nationale administratiile locale sunt obligate sa asigure transport gratuit pentru elevi, de la bugetul local, conform ultimelor modificari legislative. Elevii din afara municipiului beneficiaza de decontarea transportului prin intermediul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, iar cei din suburbiile municipiului de la bugetul local.

Intr-o conferinta anterioara primarul a spus ca a solicitat conducerilor unitatilor de invatamant o situatie cu elevii de la scolile din Pascani care fac naveta din suburbii. Unii directori spun ca au trimis aceasta situatie, in schimb primarul precizeaza ca nu ar fi primit nimic.

Mentionam ca elevii pascanenii au beneficiat de transportul public local pana luna martie a acestui an, dupa ce noua adminiatratie a refuzat sa mai achite facturile societatii locale de transport. De asemenea, acutala adminitratie nu a fost de acord nici cu propunerea de a asigurata transport gratuit pentru elevii Scolii Iordache Cantacuzino, care au fost relocati in scoala din cartierul Fantanele dupa ce cladirea de pe strada Stefan cel Mare a intrat in renovare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow