20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Elevii de la Colegiul Unirea sunt in Germania, in cadrul unui proiect ERASMUS+

C.P. ERASMUS+. Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică

Mobilitatea a doua: Leipzig, Germania
Proiectul Easmus + “Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică” este în desfășurare la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” din Pașcani. Primul flux de mobilitate a avut loc semestrul trecut, în Portugalia și a fost destinat celor 16 elevi selectați de la profilul servicii, domeniile economic și comerț, clasa a XI-a.

La această oră, Stagiul de practica al elevilor de clasa a X-a este în derulare. Acesta a început pe 20 mai și va dura până pe 2 iunie 2018, când elevii, alături de cadrele didactice însoțitoare doamnele profesor Tataru Anca și Alecsa Andreia, vor reveni în țară.

Pentru clasa a X-a, tematica mobilității este Stabilirea calitătii produselor și protecția consumatorului și a mediului. Stagiul de practică pesupune deplasarea a 15 elevi de la profilul servicii, domeniile economic și comerț, centrul de formare fiind Wisamar, o organizatie non-profit din domeniul învățământului aflată în Leipzig, Germania.

Aceste mobilități răspund unei nevoi instițutionale a Colegiului C.F. „Unirea” și anume insuficienta pregatire a absolvenților școlii noastre pentru a răspunde cerințelor de angajare de pe piața muncii. Cu această ocazie, elevii de la profilul servicii vor deprinde și vor dezvolta competențe și abilități care să le îmbunătățească nivelul de calificare și să le faciliteze ulterior inserția pe piața muncii interne și europene.

 

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

Telefon: 0764.584.785

E-mail: iulyuss@yahoo.com

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI