More

  Donație importantă de cărți la Biblioteca Muncipală din Pașcani

  Donație importantă de cărți la Biblioteca Muncipală din Pașcani

   Peste 10 mii de volume a primit Biblioteca Municipală din Pașcani, în aceste zile. Cărțile sunt mai ales din literatura rusă și după ce vor fi recondiționate vor fi oferite publicului cititor. De asemena, Sindicatul CFR Unirea Pașcani a invitat reprezentanții fiecărei școli din oraș și comune să vină pentru a lua cărți și astfel, fiind îmbunătățită colecția. Răspuns pozitiv a venit numai de la câteva dintre ele. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

  Vedeți bine! În acești saci sunt peste 10 mii de cărți, importante și chiar rare pe rafturile instituțiilor de cultură. Ele au aparținut bibliotecii CFR Pașcani iar acum, cea mai mare parte au fost donate către Biblioteca Municipală Pașcani.

  S-a luat această decizie după ce, sediul bibliotecii din vale a fost vândut, iar din toate volumele existente au fost împărțite în școli și centre culturale dar și pentru publicul larg, la Biblioteca Municipală.

  “Spațiul unde a funcționat biblioteca CFR s-a vândut, chiar dacă noi ca sindicat ne-am opus. Nu s-a mai putut face nimic. Din zecile de mii de volume, am luat noi o parte, pentru biblioteca CFR care acum funcționează într-o cameră din Uzină, câteva au fost luate de Colegiul CF Unirea, Mihail Busuioc și Centrul Cultural din Ruginoasa. Cea mai mare cantitate de carte a fost donată Bibliotecii Municipale. Și pentru că au fost cărți deteriorate s-au dus la Centrul de colectare hârtie pentru reciclare. Sunt cărți importante din mai toate domeniile.” a spus liderul de sindicat al CFR Unirea Pașcani, Gheorghe Butnaru.

  Cărțile care au ajuns la Biblioteca Municipală sunt în mare parte din literatura rusă, numai bune pentru a completa colecția mai ales că acestea sunt rare și nu se vor mai edita vreodată în România.

  Momentan ele au fost puse în saci și depozitate în subsolul Primăriei urmând ca bibliotecarii din Pașcani să le “salveze” pentru că o parte dintre ele au mucegai sau nu sunt într-o stare foarte bună.

  După ce vor fi recondiționate vor fi înregistrare și date pentru sala de lectură spre împrumut.

  Cărțile au fost transportate dintr-un loc în altul cu un tractor de la Serviciul de Gospodărie Comunală, iar după ce noul sediu va fi finalizat volumele vor fi așezate pe rafturi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet