10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Donație importantă de cărți la Biblioteca Muncipală din Pașcani

Donație importantă de cărți la Biblioteca Muncipală din Pașcani

 Peste 10 mii de volume a primit Biblioteca Municipală din Pașcani, în aceste zile. Cărțile sunt mai ales din literatura rusă și după ce vor fi recondiționate vor fi oferite publicului cititor. De asemena, Sindicatul CFR Unirea Pașcani a invitat reprezentanții fiecărei școli din oraș și comune să vină pentru a lua cărți și astfel, fiind îmbunătățită colecția. Răspuns pozitiv a venit numai de la câteva dintre ele. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Vedeți bine! În acești saci sunt peste 10 mii de cărți, importante și chiar rare pe rafturile instituțiilor de cultură. Ele au aparținut bibliotecii CFR Pașcani iar acum, cea mai mare parte au fost donate către Biblioteca Municipală Pașcani.

S-a luat această decizie după ce, sediul bibliotecii din vale a fost vândut, iar din toate volumele existente au fost împărțite în școli și centre culturale dar și pentru publicul larg, la Biblioteca Municipală.

“Spațiul unde a funcționat biblioteca CFR s-a vândut, chiar dacă noi ca sindicat ne-am opus. Nu s-a mai putut face nimic. Din zecile de mii de volume, am luat noi o parte, pentru biblioteca CFR care acum funcționează într-o cameră din Uzină, câteva au fost luate de Colegiul CF Unirea, Mihail Busuioc și Centrul Cultural din Ruginoasa. Cea mai mare cantitate de carte a fost donată Bibliotecii Municipale. Și pentru că au fost cărți deteriorate s-au dus la Centrul de colectare hârtie pentru reciclare. Sunt cărți importante din mai toate domeniile.” a spus liderul de sindicat al CFR Unirea Pașcani, Gheorghe Butnaru.

Cărțile care au ajuns la Biblioteca Municipală sunt în mare parte din literatura rusă, numai bune pentru a completa colecția mai ales că acestea sunt rare și nu se vor mai edita vreodată în România.

Momentan ele au fost puse în saci și depozitate în subsolul Primăriei urmând ca bibliotecarii din Pașcani să le “salveze” pentru că o parte dintre ele au mucegai sau nu sunt într-o stare foarte bună.

După ce vor fi recondiționate vor fi înregistrare și date pentru sala de lectură spre împrumut.

Cărțile au fost transportate dintr-un loc în altul cu un tractor de la Serviciul de Gospodărie Comunală, iar după ce noul sediu va fi finalizat volumele vor fi așezate pe rafturi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI