26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Doi tineri talentati din comune apropiate Pascaniului participa la un festival de folclor din Cernauti

Ultimele știri

Doi tineri talentati din comune apropiate Pascaniului participa la un festival de folclor din Cernauti

Doi tineri din preajma municipiului Pascani au fost selectati sa participe la un festival international ce promoveaza folclorul autentic romanesc. Emanuel Baiceanu din comuna Valea-Seaca si Madalina Avadanei din comuna Tatarusi vor participa la concursul „In gradina cu flori multe”, ce va avea loc in perioada 13-14 iulie la Cernauti.

Cei doi sunt recunoscuti ca fiind doi tineri talentati care pastreaza traditiile si iubesc folclorul. Emanuel colaboreaza cu Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din Pascani si a participat la mai multe spectacole ale institutiei de cultura.

Madalina participa la manifestarile din comuna natala si iar melodiile postate pe Youtube aduna mii de vizionari.

Mentionam ca organizatorii festivalului sunt Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuți, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească Cernăuți în parteneriat cu: Centrul Cultural „Bucovina”, Suceava, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovareа Culturii Tradiţionale Iași, Asociația „Pro: Sănătate – Mediu – Educație – Cultură” (Pro-S.M.E.C) Moțca, Iași cu sprijinul Consiliului Județean Iași si Administrației Regionale de Stat Cernăuți. Concursul are trei sectiuni la care participă copii şi tineri de la 6 până la 25 de ani.

Scopul manifestării este, conform organizatorilor, revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, precum şi propagarea culturii tradiţionale româneşti.

Sursa foto Facebook

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI