28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Distracția si salariile, mai importante decât bancile pentru elevi

Școala „Iordache Cantacuzino” din Pașcani, renovata recent cu fonduri europene si de la bugetul local a obținut doar o parte din banii necesari pentru achiziționarea de mobilier nou pentru dotarea sălilor de clasa. Subiectul a fost discutat in ședința legislativului local de la sfarsitul lunii trecute.
Directoarea școlii, profesoara Eugenia Nour i-a informat pe aleșii locali ca ar avea nevoie de mai multi bani fata de suma estimată, pentru cumpărarea pupitrelor si scaunelor pentru elevi, deoarece au crescut prețurile.In momentul de fata aproape tot mobilierul este vechi iar o parte din el a fost stricat si ar fi nevoie de 450 de bănci si mobilierul specific pentru laboratoare.
Inițial, conducerea școlii a solicitat 153 000 lei, suma cuprinsa in rectificarea bugetară propusă spre aprobarea consilierilor, dar ar mai fi nevoie de încă 100 000 lei. Fără acești bani doar 21 de Sali de clasa vor avea mobilier nou la începutul noului an școlar a precizat directoarea școlii.

Consiliera Gabriela Nedelcu a propus suplimentarea bugetului pentru cumpărarea bancilor. Ea a solicitat ca banii sa fie luați din bugetul alocat organizării Zilelor Municipiului Pașcani. Propunerea a fost sprijinita de consilierii din opoziție pe motiv ca părinții ar urma sa fie puși la plata dacă Primaria nu va cumpara toate bancile necesare. Mai mult consilierul sorin Olariu a atras atenția ca municipalitatea ar fi risipit multi bani pentru achiziționarea de covoare, gazon care se usucă si pentru plata unor dobânzi la credite care nu sunt folosite.

A fost nevoie de o scurta pauza pentru formularea amendamentului dar nu a fost votat de consilierii PNL si ProRomania, pe motiv ca si alte scoli ar avea nevoie de bani.

Nici primarul Marius Pintilie nu a fost de acord cu suplimentarea bugetului pentru cumpărarea mobilierului școlar. Edilul a spus ca astfel de solicitări nu pot fi finanțate fără o planificare prealabila si ca a alocat suma solicitata inițial.

In aceeași ședința s-au alocat 26 000 lei pentru lucrări de reparații la Liceul „Miron Costin”. O alta solicitare dar care a rame deocamdată fără răspuns a fost înaintată Primăriei si Consiliului local de conducerea Colegiului „Mihail Sadoveanu”. Școală are nevoie de 127405 lei pentru modernizarea holurilor si scărilor – aplicare tarchett pentru trafic intens. Dacă ar avea banii necesari, lucrările ar urma sa fie făcute in maxim o luna de zile.
Menționăm ca in aceeași ședința consilierii pășcănenii au aprobat, la solicitarea edilului, majorarea cu 10% a salariilor in Primărie si suplimentarea bugetului pentru organizarea Zilelor Municipiului Pașcani, cu 151 000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow