-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Din aprilie, polițiștii vor putea fi plătiți, oficial, pentru orele suplimentare

Polițiști, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și alte câteva categorii de personal vor fi recompensate, din aprilie, cu bani în plus la salariu pentru orele suplimentare lucrate, potrivit unui act normativ care a apărut în Monitorul Oficial de curând. Acordarea unui supliment de 75% la salariu se va face însă numai dacă recompensarea orelor suplimentare prin timp liber nu se poate face.

Anul trecut s-a stabilit ca, în anul 2018, munca suplimentară să nu poată fi recompensată la bugetari decât cu timp liber corespunzător, iar nu prin bani.

Pentru polițiști și alte câteva categorii de personal din domeniul ordinii și siguranței publice, acest lucru se va schimba curând, pentru că parlamentarii au stabilit un regim preferențial, prin Legea nr. 79/2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2017. Actul a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 276 din 28 martie 2018 și regimul stabilit se va aplica de la 1 aprilie.

Legea prevede ca pentru munca suplimentară făcută de unele categorii de personal (mai jos detaliate) din MAI să se acorde o majorare de 75% din solda de funcție/salariul de funcțieproporțional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiții.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow