23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021
23.2 C
Paşcani
luni, august 2, 2021

Deputatul Vasile Axinte, invitatie la respect pentru persoanele cu dizabilitati

Comunicat: Mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi
Ziua de 3 decembrie este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, oameni curajoşi şi determinaţi, cărora le datorăm respect pentru rolul lor important în comunitate şi pentru că zi de zi ne arată că orice obstacol poate fi înlăturat.
Trebuie să ştiţi că există un Proiect de hotărâre adoptat privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede varianta echivalării indemnizaţiei de handicap cu pensia minimă garantată în plată şi în care, conform prevederilor Programului de guvernare, valoarea pensiei minime garantate s-a majorat de la 520 lei la 640 lei, de la 1 ianuarie 2018.
De asemenea, actul normativ mai stabileşte ca prioritate angajarea în muncă a acestor persoane în procent de 4% din numărul total de angajaţi din instituţiile şi firmele cu peste 50 de salariaţi. Un alt exemplu este cel în cazul copiilor cu handicap grav, în sensul că certificatul acestora va fi valabil până la împlinirea vârstei de 18 ani, fără să fie necesar să se mai prezinte periodic la comisiile de evaluare.
Alte măsuri mai fac referire la copiii cu handicap grav. Ei nu vor mai fi puşi pe drumuri la comisiile de evaluare. Debirocratizarea înseamnă mai puţine drumuri la ghişeu. Serviciile sociale sunt mult mai aproape de persoanele cu dizabilitaţi. De asemenea, a fost recunoscut oficial şi limbajul mimico-gestual, iar astăzi are loc, la nivel naţional, un Târg special de joburi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
23.2 ° C
24.3 °
21.2 °
59 %
1.7kmh
36 %
lun
32 °
mar
27 °
mie
29 °
joi
34 °
vin
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI