More

  Deputatul Vasile Axinte, invitatie la respect pentru persoanele cu dizabilitati

  Comunicat: Mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi
  Ziua de 3 decembrie este Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, oameni curajoşi şi determinaţi, cărora le datorăm respect pentru rolul lor important în comunitate şi pentru că zi de zi ne arată că orice obstacol poate fi înlăturat.
  Trebuie să ştiţi că există un Proiect de hotărâre adoptat privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede varianta echivalării indemnizaţiei de handicap cu pensia minimă garantată în plată şi în care, conform prevederilor Programului de guvernare, valoarea pensiei minime garantate s-a majorat de la 520 lei la 640 lei, de la 1 ianuarie 2018.
  De asemenea, actul normativ mai stabileşte ca prioritate angajarea în muncă a acestor persoane în procent de 4% din numărul total de angajaţi din instituţiile şi firmele cu peste 50 de salariaţi. Un alt exemplu este cel în cazul copiilor cu handicap grav, în sensul că certificatul acestora va fi valabil până la împlinirea vârstei de 18 ani, fără să fie necesar să se mai prezinte periodic la comisiile de evaluare.
  Alte măsuri mai fac referire la copiii cu handicap grav. Ei nu vor mai fi puşi pe drumuri la comisiile de evaluare. Debirocratizarea înseamnă mai puţine drumuri la ghişeu. Serviciile sociale sunt mult mai aproape de persoanele cu dizabilitaţi. De asemenea, a fost recunoscut oficial şi limbajul mimico-gestual, iar astăzi are loc, la nivel naţional, un Târg special de joburi.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  USR refuza să îl sprijine pe Marius Pintilie – PNL, la Primăria Paşcani. Are probleme si este contestat!

  USR Paşcani a refuzat o alianţă electorală cu liberalii, la alegerile locale din 27 septembrie. Negocierile au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la...

  Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Rea credința și incompența liberalilor atinge și parcul industrial! (P)

  Liberalii ieșeni au ratat o bună ocazie pentru a tăcea. În disperarea de a găsi subiecte de atac electoral și de a abate atenția...

  PLUS Paşcani strânge semnături pentru a candida, separat, la Consiliul Local – VIDEO

  Comunitatea Plus din municipiul Paşcani a început să strânge semnături pentru a putea să se înscrie în cursa electorală la alegerile locale programate pe...

  Opinii