18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Deputatul PNL Sorin Nacuta, semnal de alarma la VFU Electroputere Pașcan

In calitate de parlamentar de Iași, membru al Comisiei de politici economice, reformă și privatizare și al Comisiei de antreprenoriat și turism, m-am adresat din nou Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Telecomunicațiilor și d-lui Ministru Sorin Grindeanu, privind dificultățile prin care trec societățile de profil feroviar din România și în special, SC VFU Electroputere Pașcani.
Prin lipsa comenzilor din partea Societății Naționale de Transport Feroviar CFR Călători și nerespectarea contractelor, SC VFU Electroputere Pașcani este cu activitate redusă din luna august 2021 și cu activitatea suspendată din luna aprilie 2022, majoritatea personalului fiind în șomaj tehnic, în toată această perioadă.

Dacă după ultima întâlnire de la minister, dintre conducerea societății pășcănene și dl. ministru, lucrurile păreau că se mișcă într-un sens bun, acțiunile Societății Naționale de Transport Feroviar CFR Călători și informațiile transmise sunt în totală contradicție cu strategia ministerului.
Pentru că în ultimii ani, în domeniul infrastructurii feroviare, s-au făcut pași importanți în ceea ce privește modernizarea culoarelor de transport, iar Programul Operațional de Transport 2021-2027 oferă oportunitatea continuării acestor proiecte, atât Guvernul cât și Ministerul Transportului și Infrastructurii trebuie să susțină societățile românești de profil feroviar, să respecte angajamentele contractuale și să le asigure o predictibilitate.
Întreruperea activității, chiar și temporară, a celor câteva societăți de profil, conduce la dispariția industriei naționale de profil:
– se pierde personalul specializat și de înaltă calificare;
– se distruge industria pe verticală de profil, care depinde esențial de funcționarea acestor societăți.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...

Deputatul Sorin Nacuta: ,,Amenajarea Hidroenergetică Paşcani’’ din nou în atenție

În urma demersurilor repetate, către Ministerul Energiei și Guvernul...

Costel Alexe și Mihai Chirica condamnă ieșenii la sărăcie (P)

Dintre toți aleșii locali, primarul în funcție și președintele...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow