15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021

De ce nu vrea nimeni să îl sprijine pe Marius Pintilie

 

Uimit şi dezamăgit, Marius Pintilie, spune că nu înţelege de ce USR a refuzat o alianţă electorală cu PNL la alegerile locale din 2020.

Iată câteva posibile motive:

1. Pintilie a invitat la negocieri USR, prea târziu. Nu din proprie iniţiativă ci la presiunea opiniei publice, a electoratului de dreapta care a reacţionat dur după ce un liberal a criticat un membru de partid de la PLUS , că face afaceri cu pesedistii.

2. PNL Paşcani nu mai este o organizaţie politice de dreapta, de când Pintilie a ajuns la conducerea ei, prin combinaţii obscure;
Din iniţiativele şi comunicarea publică reiese că ar fi mai degrabă de stânga, uneori de extrema stângă. A militat împotriva investiţiilor, cu scopul de a transforma în voturi frica şi nemulţumirile pensionarilor sau a persoanelor cu venituri mici, a facut tot felul de propuneri populiste, lipsite de suport legal, care nu au nici o legătură cu viziunea liberală.
PNL Paşcani nu mai are consistenţa de altă dată!
Din exterior arata ca un club sau o gaşcă, mai mult portocalie, cu unii membri pe statul de plată al şefului.
Puţinii intelectuali şi oameni de afaceri care erau in organizatie, au fost înlăturaţi sau au plecat singuri, dezamăgiţi!

3. USR a înţeles ca Marius Pintilie are şanse minime să câştige Primăria Paşcani.
Aşadar, retragerea doamnei Mioara Petrescu din cursa electorală pentru a-l sprijini pe candidatul PNL, ar fi fost o greşeală!
Mai mult, USR are nevoie de o “locomotivă” pentru a obţine cât mai multe mandate în Consiliul Local;

4. Candidatul liberal, Marius Pintilie are mari probleme de moralitate, legalitate si credibilitate. Este un politician cu două mandate în Consiliul Local, cercetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru afaceri din bani publici, dar achitat. A ocupat abuziv mai multe suprafeţe de teren din domeniul public, fără contract, pe care au fost edificate construcţii ilegale, terenuri folosite şi în momentul de faţă, fără să plătească. A fost amendat de 5 ori, sancţiuni contestate în instanţă.
În concluzie Marius Pintilie nu are, nici pe departe, profilul candidatului şi electoratului USR – politician nou, fără probleme!
De cealaltă parte candidatul USR, Mioara Petrescu, nu are astfel de tinichele şi poate fi mai credibilă în demersurile de schimbare a administraţiei locale;

5. Pentru USR, alianţa electorală cu PNL ar fi creat şi obligaţii postelectorale: pentru realizarea unei majorităţi, desemnarea noului viceprimar şi susţinerea reciprocă a proiectelor. Ori, din câte îmi dau seama, aşa cum se întâmplă şi la nivel naţional, USR, se va simţi mai bine în opoziţie, pentru a creşte, a se consolida.
6. Tot timpul, negocierile au fost supravegheate de cei din conducerea USR Iaşi. În contextul în care actualul primar Mihai Chirica este candidatul PNL, ar deputatul Cossette Chichirau, cel al USR, pentru Primăria Iaşi, este greu de crezut că la Paşcani cele două formaţiuni pot fi partenere.
Mai mult, fostul liberal Marius Bodea a trecut la USR şi candidează pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi. El a criticat vehement PNL, după ce a ales să îl sprijine pe actualul primar al Iaşului pentru un nou mandat;

7. Cred că USR a mai înţeles o chestiune. Oricine va prelua conducerea administrativă a municipiului Paşcani, după alegerile locale din septembrie 2020, va pierde alegerile locale din 2024. Vor fi 4 ani de muncă şi sacrificii pentru implementarea proiectelor/investiţiilor lăsate în urmă de PSD, iar tot deranjul şi nemulţumirile cetăţenilor vor fi decontate de viitorii edili.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI