19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

”Dacă ar fi să dispară toată industria, noi vom fi ultimiii care vor muri”

Anul 2019 a fost teribil pentru industria alimentară bazată pe carne de porc. Ferme uriașe au fost complet golite din cauza virusului pestei porcine africane dar cel mai important producător din Iași – KOSAROM – nu a pățit absolut nimic. Ba, dimpotrivă, și-a majorat semnificativ afacerile și exporturile (cererea a crescut cu 100%) iar pentru 2020 se anunță o nouă dublare a cererii de carne de porc, ceea ce a certificat o dată în plus soliditatea afacerii construite de Neculai Apostol. De altfel, fondatorul KOSAROM paria încă din Aprilie 2019 pe acest curs al pieței:

”Cu toată sinceritatea şi în urma experienţei pe care o am în sistem, vă spun că dacă în România sectorul suinelor va muri vreodată, noi vom fi ultimii. De ce? Fiindcă am ales la KOSAROM o formulă de integrare aproape totală. Primul aspect este cel legat de cereale, laborator, FNC, procesarea soiei, ferme de genetică pentru obţinerea scrofiţelor în sistem propriu, făcând inclusiv cercetare aplicată. Pe partea de creştere, avem reproducţie, maternitate, tineret şi proc gras. În zona livrării porcilor graşi şi a industrializării, avem abatorul şi fabrica de la Paşcani, ceea ce ne conferă o trasabilitate foarte clară pentru fiecare preparat din galantar. Însă, toate acestea, cu eforturi financiare care nu se bazează pe ajutoare guvernamentale sau fonduri europene, ci pe credite şi resurse proprii”, a spus acum 9 luni fondatorul grupului KOSAROM.

CONTINUARE PE TOPIASI.RO

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

Accident rutier la ieșirea din Târgu Frumos

Accident rutier cu o victima, miercuri, in jurul orei 13:00, la iesirea din Targu Frumos, spre Razboieni,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI