-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Cutremurător: greşeala naivă a Rebeccăi, care i-a ruinat viaţa. Elevă infectată cu HIV de iubitul din Miroslovesti

Tânăra de numai 14 ani a fugit de acasă pentru a locui alături de bărbatul de 34 de ani care avea o altă iubită, dar şi copii. Deşi părinţii s-au împotrivit relaţiei, adolescenta a întreţinut şi raporturi sexuale cu bărbatul. La un moment dat, a primit vestea că e infestată cu HIV, când a aflat şi că este şi însărcinată. Judecătorii au pus ieri punct acestui caz complicat.

Curtea de Apel Iaşi a trimis în puşcărie un bărbat de 34 de ani care a întreţinut raporturi sexuale cu o adolescentă, deşi ştia că este infectat cu HIV. Costel Petrachi a primit 3 ani de închisoare pentru infracţiunea de „transmiterea sindromului imuno-deficitar dobândit“, şi 2 ani de închisoare pentru „act sexual cu un minor“, pedepsele fiind contopite. În final, ieşeanul din Mirosloveşti a primit o pedeapsă finală de 3 ani şi 8 luni. El a fost încarcerat luni seara, după ce poliţiştii au primit mandatul de executare de la instanţă. Magistraţii ieşeni au obligat bărbatul să plătească daune morale de 30.000 de euro către victimă, dar şi 3.000 de lei cu titlul de daune materiale.

Costel Petrachi locuia alături de cei patru copii ai săi şi concubina lui, mama copiilor, într-o casă din Mirosloveşti, atunci când a cunoscut-o pe Rebecca. Cei doi s-ar fi văzut pentru prima dată la un târg, în 2014, se arată în rechizitoriul procurorilor. La acel moment, bărbatul se afla în evidenţele medicale şi urma şi tratament, însă a ascuns acest lucru iubitei sale minore. În 2015, fata a fugit acasă la Petrachi, chiar dacă părinţii săi s-au împotrivit relaţiei. Tot atunci, Petrachi şi-ar fi fugărit de acasă copiii şi concubina, pentru a putea rămâne cu Rebecca. Cei doi au întreţinut raporturi sexuale consimţite, deşi fata avea pe atunci 14 ani. „În aprilie 2016 au apărut simptomele unei sarcini, iar minora a fost dusă la spital. Acolo, medicii au diagnosticat-o cu sindromul HIV, stabilind că acesta a fost dobândit prin intermediul unei relaţii sexuale. De asemenea, în iulie 2016, partea vătămată a născut un copil“, se arată în rechizitoriu. Pe 21 martie 2016, mama fetei a sesizat Poliţia, care a demarat o anchetă. Petrachi a recunoscut faptele în timpul investigaţiei.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow