11.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Cutremur în alimentaţie: producătorii de margarină şi mezeluri, obligaţi să-şi „însănătoşească“ produsele

- Advertisement -

Cutremur pe piaţa alimentară din Uniunea Europeană. Conform Regulamentului (UE) 2019/649 al Comisiei Europene, adoptat la Bruxelles, toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi graşi trans nesaturaţi din alimente.

Specialiştii europeni consideră că acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente, care sunt responsabile de declanşarea unor afecţiuni grave precum bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul sau Alzheimerul ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa. Astfel, produsele alimentare care nu sunt conforme nu vor mai putea fi introduse pe piaţă după data de 1 aprilie 2021.

Conform documentului semnat de Jean-Claude Juncker, jucătorii din industria alimentară europeană vor fi obligaţi să limiteze la cel mult „2 grame la 100 g de grăsime cantitatea de acizi graşi trans, alţii decât acizii graşi trans prezenţi în mod natural în grăsimea de origine animală, din alimentele destinate consumatorului final şi din alimentele destinate vânzării cu amănuntul”.

Continuarea pe adevarul.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow