21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Cum se va construi A7: o parte din singurul drum cu regim de autostradă din Moldova va fi demolată

Construcţia autostrăzii Bacău – Paşcani presupune demolarea unei porţiuni din centura „oraşului lui Bacovia”. Această acţiune nu este determinată de o eroare de proiectare, fiind un cost asumat încă de la început. Demolarea va afecta circa 9.000 mp de carosabil, bariere metalice, elemente de susţinere, fundaţii, un podeţ, rigole şi elemente de semnalizare. Intervenţia este necesară pentru conectarea autostrăzii Bacău – Paşcani la centura Bacăului, variantă ocolitoare care este realizată, parţial, tot în regim de autostradă.

 Legătura dintre cele două drumuri va fi făcută printr-un nod rutier, iar execuţia acestuia presupune demolările amintite, carosabilul afectat fiind actualul racord al centurii Bacău la drumul naţional. „Având în vedere faptul că acest nod rutier se va executa după ce varianta de ocolire va fi dată în exploatare, vor fi necesare lucrări de demolare parţiale a variantei de ocolire Bacău în zona km 0 a autostrăzii Bacău – Paşcani”, se precizează în documentaţia tehnică a proiectului, consultată de Ziarul de Iaşi.

Nodul rutier este în nordul Bacăului

Execuţia nodului rutier va fi făcută în trei faze de construcţie, astfel încât circulaţia pe centura Bacăului să nu fie afectată „radical”. În primă fază, vor fi realizate o bretea, drumuri laterale de întreţinere, lucrări de drenaj, o structură peste autostrada Bacău – Paşcani şi extinderea platformei existente a centurii Bacăului. „În această fază de execuţie, se păstrează tranzitul vehiculelor prin varianta de ocolire Bacău, acesta fiind deviat uşor în direcţia sud-vest pentru execuţia lucrărilor de extindere a platformei pe partea dreaptă. Devierea traficului se va realiza prin benzi de circulaţie reduse, de 3 metri”, se arată în proiectul tehnic.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow