More

  Cum se acorda bonificatia de 10% pentru plata contributiei de sanatate

  Ordinul pentru aprobarea procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor reprezentand contributia individuala de asigurari sociale de sanatate a fost publicat in Monitorul Oficial.

  Acesta se adreseaza persoanelor fizice ce au realizat venituri extrasalariale aflate in sfera contributiei la sanatate pentru perioada anilor 2014 – 2016 inclusiv.

  Potrivit legislatiei in vigoare in perioada amintita, termenul de plata la contributia de sanatate a fost 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere. Desigur, deciziile de impunere au fost emise foarte tarziu in perioada anilor 2018 – 2019, fapt ce a condus la dificultati financiare asupra acestor categorii de persoane.

  Prin OUG nr. 31 din 23 mai 2019, s-a modificat scadenta platii contributiei in sensul ca aceasta a devenit 120 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei ordonante cu acordarea unei bonificatii de 10%.

  In mod similar, pentru deciziile de impunere emise ulterior adoptarii ordonantei, termenul de plata al contributiei la sanatate este 120 de zile de la comunicarea deciziei de impunere, iar daca plata se efectueaza in termen de 60 de zile se acorda o bonificatie de 10%.

  OMFP nr. 2806/2019 stabileste procedura efectiva de acordare a bonificatiei, astfel organele fiscale competente identifica lista persoanelor ce au dreptul la aceasta bonificatie prin utilizarea softului de evidenta.

   

  CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Rompak Pașcani face din nou donații de echipament medical Spitalului Municipal Pașcani

  Comunicat: Rompak Pașcani continuă acțiunea de protejare a cadrelor medicale împotriva noului coronavirus printr-o nouă donație către Spitalul Municipal Pașcani, oferind tuturor angajaților măști...

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Focar de COVID-19 la două centre din Paşcani. 39 de copii confirmaţi pozitiv

  39 de copii de la două centre de asistență socială din Pașcani au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. La sfârșitul săptămânii trecute au fost...

  Opinii